Sisältöjulkaisija

angle-left Uudet koronasuositukset välittömästi voimaan Kiteen kaupungissa 

Uudet koronasuositukset välittömästi voimaan Kiteen kaupungissa 

Päivitetty 4.12.2020 klo 14:30 liikuntapalvelujen osalta

Pohjois-Karjala on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Voimaan tulevat yhtenäiset suositukset koko alueelle ja ne astuvat voimaan välittömästi myös Kiteen kaupungissa.

Koko Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alue on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Yhtenäiset suositukset kasvomaskien käytöstä, julkisista ja yksityisistä kokoontumisista, matkustamisesta sekä harrastustoiminnasta astuvat Kiteen kaupungissa voimaan välittömästi 4.12.2020 ja ovat voimassa 10.1.2021 saakka. 

Suositukset koko Kiteen kaupungin alueella ovat:
1.    Suositellaan yleisötilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön 
2.    Suositellaan yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä
3.    Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää
4.    Suositellaan sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta keskeytettäväksi
5.    Suositellaan sisätiloissa tapahtuvissa liikuntaharrastuksissa maskin käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesu- tai pukeutumistiloissa. Ulkopuolisten oleskelua harrastetiloissa tulee välttää.
6.    Kiteen lukiossa on voimassa maskisuositus. Opiskelijoille suositellaan oman maskin käyttöä. 
7.    Etätyösuositus aina kun mahdollista
8.    Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Kiteen kaupungintalon pääsisäänkäynti pidetään edelleen auki klo 9-15. Kaupungintalon muut ulko-ovet suljetaan asiakkailta. Asiakkaiden henkilökohtaista asiointia kaupungintalolla ohjeistetaan välttämään. Kaikessa asioinnissa suositellaan toimimaan ensisijaisesti puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Kaupungin asiointipisteet ja nettipiste toimivat normaalisti, muihin toimistoihin asiakkaita ohjeistetaan sopimaan tapaamiset ajanvarauksella. Henkilökohtaisessa asioinnissa suositellaan käyttämään maskia.

Kesälahden asiointipiste on avoinna normaalisti.
 

Kiteen liikuntapalveluissa seuraavat rajoitukset astuvat välittömästi voimaan:

  • Kaupungin tiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta keskeytetään 5.12.2020 alkaen. Rajoitus kaupungin tiloihin liittyen on voimassa 10.1.2021 saakka.
  • Kiteen kaupungin tarjoamat yleisöluisteluvuorot Kiteen Jäähallissa perutaan 10.1.2021 saakka.
  • Uimahalli Vespelin saunatilat ovat poissa käytöstä. Muutoin kaupungin uimahallin ja kuntosalitilojen osallistujamäärää rajoitetaan.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua normaalisti.
     

– Jokainen voi omalla toiminnallaan estää viruksen leviämistä. Oman ja toisten terveyden takia annetut suositukset on syytä ottaa tosissaan. Koronatestiin tulee hakeutua mahdollisimman pian oireiden alettua, tähdentää Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.

– Tehdään kaikkemme, että joulu tulisi Kiteelle ilman uusia tartuntoja, Hirvonen vetoaa.
 

Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.
 

Lisätiedot: hallintopäällikkö Teppo Koskinen, p. 040 105 1012, teppo.koskinen@kitee.fi.
 

Vesivärein maalattuja sinisiä ja turkooseja koronaviruksia.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute