Kiteen varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa vietetään lähiruokapäivää perjantaina 9.5.2025. Lähiruokapäivänä koulujen ja päiväkotien ruokalistalla komeilevat herkulliset annokset, joiden raaka-aineet ovat peräisin mahdollisimman läheltä. Ruoka valmistetaan normaaliin tapaan Kiteellä Kipakan keittiössä.
Lähiruokapäivän ruokalistalta löytyy jauhelihakastiketta, perunaa, tuorekurkkua, grahamvuokaleipää, tuorejuustoa ja vadelmajugurttia. Kiteellä toimiva Maitokarelia puolestaan toimittaa päivään vadelmajugurtit ja tuorejuuston. Vadelmajugurtin vadelmat ovat Kesälahdelta Astikkalan tilalta. Tuorekurkku tulee Kipakan keittiön läheisyydestä Luukkaisen puutarhalta. Jauhelihakastikkeen liha on peräisin Atrialta. Perunat tulevat Vaaran perunalta ja grahamvuokaleipä Pielispakarilta. Kaikki kolme toimittajaa ovat Polkan sopimustoimittaja, ja perunat ja leivän voi laskea lähiruuaksi.
On todella arvokasta, että lapset ja nuoret pääsevät nauttimaan oman alueen tuottamista raaka-aineista. Lähiruokapäivä onkin oiva tilaisuus paikallisille tuottajille esitellä toimintaansa ja tuotteitaan suoraan kuluttajille. Jauhelihakastike perunoineen on varmasti monen suosikki, ja paikallisten tuotteiden käyttäminen tekee siitä vieläkin erityisemmän. Lähiruokapäivä on myös ruokakasvatusta parhaimmillaan.
Lähiruokapäivä on oiva ponnahduslauta paikallisille yrityksille esitellä tuotteitaan ja osaamistaan suoraan suurelle joukolle. Polkka toivoo, että tämä päivä inspiroi yhä useampia lähialueen tuottajia osallistumaan tuleviin hankintakilpailutuksiin.
Kiteen lähiruokapäivä toteutetaan paikallisten tuottajien, Polkan ja Kiteen kaupungin yhteistyönä.
Yhteystiedot:
Polkka - Kirsi Ahosola kirsi.ahosola@polkka.fi
Maitokarelia - Kirsi Muhonen kirsi@maitokarelia.fi
Paikalliset tuottajat - Sari Rouvinen piiroomaki@gmail.com
Kiteen kaupunki - Matias Valoaho matias.valoaho@kitee.fi
Kiteen lähiruokapäivä 9.5.2025 - Uutiset
Uutiset
Uutiset
Sisältöjulkaisija
06.05.2025