Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste


Www.kitee.fi -verkkosivusto, www.kiteenlukio.fi -verkkosivusto sekä www.kiteenkotitalot.fi -verkkosivusto ovat rakennettu käyttäen maakunnallista Liferay 7 konseptia, jonka saavutettavuuden Annanpura Oy on testannut. Tämän lisäksi sivustojen saavutettavuutta valvotaan Siteimprove- ja Wave-työkaluilla.

Kiteen kaupunki pyrkii takaamaan edellä lueteltujen verkkosivustojen saavutettavuuden Lain digitaalisista palveluista (306/2019) mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.kitee.fi -verkkosivustoa, www.kiteenlukio.fi -verkkosivustoa sekä www.kiteenkotitalot.fi -verkkosivustoa. Kyseiset verkkosivustot on julkaistu joulukuussa 2018.

 

Vaatimustenmukaisuus

Yllä luetellut verkkosivustot täyttävät vaatimukset suurimmalta osin.

 

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Verkkosivustojen etusivulla voi olla Facebook- ja Instragram-syötteiden kautta tulleita julkaisuja, joissa voi olla esimerkiksi tekstiä sisältäviä kuvia. Lain mukaan lakia ei sovelleta palveluntarjoajan verkkosivustolla tai mobiilisovelluksessa esitettävään suoraan aikasidonnaiseen mediaan, jota ei tallenneta säilytettäväksi ja uudelleen julkaistavaksi verkossa.

Osa ennen vuotta 2018 laadituista tilinpäätöksistä, talousarvioista, säännöistä, ohjeista ja muista vastaavista materiaaleista voi olla sellaisessa pdf-muodossa, jota ei pysty koneellisesti lukemaan. Syynä on tiedostomassan korvaamisen aiheuttama kohtuuton rasite.

Jotkin Kiteen kaupungin ulkopuolisten tahojen toimittamat tiedostot, esimerkiksi erilaisiin kuulutuksiin liittyvät materiaalit, voivat olla sellaisessa pdf-muodossa, jota ei pysty koneellisesti lukemaan. Syynä on tiedostomassan korvaamisen aiheuttama kohtuuton rasite.

Kaikki ei-saavutettavat sisällöt toimitetaan pyydettäessä saavutettavassa muodossa. Saavutettavat versiot voi pyytää Kiteen kaupungin kirjaamosta.

Kiteen kaupungin kirjaamo
kitee@kitee.fi
Puhelinvaihde 040 105 1000
Kiteentie 25, 82500 Kitee

 

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 23.9.2019. Tämä saavutettavuusseloste on Kiteen kaupungin laatima itsearviointi.

 

Palaute ja yhteystiedot

Mahdollisista havaituista saavutettavuuspuutteista tai -parannusehdotuksista pyydämme olemaan yhteydessä kaupunkiin kirjaamon kautta (yhteystiedot alla). Palautteet käsittelee kaupungin kirjaamo, joka ohjaa viestit toimenpiteitä varten kyseessä olevasta asiasta vastaavalle taholle.

Kiteen kaupungin kirjaamo
kitee@kitee.fi
Puhelinvaihde 040 105 1000
Kiteentie 25, 82500 Kitee

 

Saavutettavuuspalaute Kiteen kaupungille

Saavutettavuudesta kaupungin verkkosivuilla vastaavat viestintäpäällikkö ja johdon sihteeri. Kirjaamoon lähetettyjen pyyntöjen käsittelystä vastaa kirjaamon hoitaja.

 

Saavutettavuuskantelu

Jos huomaat sivustoilla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

 


Päiväys:
Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 23.9.2019.

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute