Sisältöjulkaisija

angle-left Tuire Tapanen aloitti Kiteen kaupungin ympäristöpäällikkönä

Tuire Tapanen aloitti Kiteen kaupungin ympäristöpäällikkönä

Kiteen kaupungin uusi ympäristöpäällikkö on rääkkyläläislähtöinen, 34-vuotias ympäristötekniikan diplomi-insinööri Tuire Tapanen. Tapanen aloitti virassa vuoden alussa.

Tuire Tapanen siirtyi Kiteelle LUT-yliopiston nuoremman tutkijan tehtävästä, jossa tutkimuksen painopiste oli hyönteisten kasvatuksen ja jalostuksen ympäristövaikutuksissa. Hänen aiempi työhistoriansa koostuu pääasiassa ympäristöterveydenhuollon viranhaltijan tehtävistä eri kunnissa, mutta kokemuksiin sisältyy myös vuoden mittainen osallistuminen kriisinhallintaoperaatioon Libanonissa. 

– Libanonin-kokemus oli yksi haastavimmista ja toisaalta myös palkitsevimmista työkokemuksistani, kertoo Tapanen. – Toimin pataljoonamme hygieenikkona, ja työpäivään saattoi sisältyä mitä vain aina näytteenotosta jätevesien valvontaan.

Tapanen valmistui ympäristöteknologian insinööriksi vuonna 2010 ja on siitä alkaen pitänyt tähtäimenään palata takaisin Pohjois-Karjalaan. Koulutus ehti täydentyä diplomi-insinöörin papereilla, ennen kuin uusi työpaikka mahdollisti muuton Kiteelle. 

– Kotiutuminen on alkanut hyvin, vaikka vielä joutuu odottelemaan hiihtokelejä, Tapanen naurahtaa. 

Ympäristöalan tehtäviin Tapanen ei tunnusta tietoisesti hakeutuneensa, vaan kokee päätyneensä niiden pariin puolivahingossa.

– Olen vain etsinyt ja tarttunut erilaisiin mahdollisuuksiin muutosta pelkäämättä, niin koulutuksen kuin töidenkin osalta, ja siten päätynyt mielenkiintoisiin tehtäviin, Tapanen toteaa. 

Ympäristöpäällikkö Tuire Tapasen löytää Kiteen kaupungintalolta asiakaspalveluaikoina maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9-15 sekä erikseen sovittaessa. 

Yhteystiedot: ympäristöpäällikkö Tuire Tapanen p. 040 105 1304, tuire.tapanen(at)kitee.fi
 

Ympäristöpäällikkö Tuire Tapanen.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute