Sisältöjulkaisija

angle-left Onko yhdistyksessänne tekemätöntä työtä?

Onko yhdistyksessänne tekemätöntä työtä?

Olisiko tarvetta palkatulle työntekijälle? Haluatteko tietää, millaista apua työllistämisen suunnitteluun ja palkanmaksuun yhdistyksille on tarjolla ?

Kun yhdistys, joka ei harjoita elinkeinotoimintaa, palkkaa vähintään kaksi vuotta työttömänä olleen henkilön, TE-toimisto myöntää 100 % palkkatuen aina 65-prosenttiseen työaikaan saakka. TE-toimisto päättää tuen suuruuden ja keston tapauskohtaisesti. Lisätietoja www.te-palvelut.fi.

Palkkatuen lisäksi yhdistys voi erillisillä hakemuslomakkeilla hakea Kiteen kaupungilta rahallista tukea kiteeläisen työttömän palkkakustannuksiin.

  • Ensimmäisen kuukauden palkkakulut voi saada palkkaennakkolainana.
  • Kaupunki kustantaa ostopalveluna palkkatukityösuhteen palkanlaskennan.
  • Lisäksi 100 % palkkatukityöllistämistä tuetaan 200 eurolla kuukaudessa, mikäli työllistettävä henkilö on ollut työttömänä vähintään 2 vuotta. Tukea voidaan maksaa 4-35 viikkoa riippuen työllistettävän henkilön yksilöllisen työssäoloehdon täyttymisestä.
  • Mikäli yhdistystyönantajalle ei myönnetä 100 % palkkatukea, se voi hakea työllistämisen kuntalisää. Työllistämisen kuntalisä on rahallinen palkkio, jota yritykset, järjestöt, säätiöt ja yksityiset työnantajat voivat tietyin kriteerein saada kiteeläisen työttömän palkkakustannuksiin. Työajan on oltava vähintään 18 tuntia. Tuki on 350 euroa/kuukausi/työntekijä ja sitä voidaan maksaa 4-35 viikkoa. Tarkista ehdot ja sovi kuntalisän käytöstä Kiteen kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa. 
     
  • Mikäli yhdistys tarjoaa työkokeilupaikan sitä tarvitsevalle kiteeläiselle pitkäaikaistyöttömälle, yhdistystä tuetaan 50 eurolla kuukaudessa 2–6 kk kestävän työkokeilun ajan. Työkokeilu ei ole työsuhde, josta maksetaan palkkaa, vaan siitä tehdään erillinen sopimus TE-toimiston kanssa.

Lisätietoja Kiteen kaupungin kotisivuilta tästä linkistä ja työllisyyskoordinaattori Tarja Hakuliselta, p. 040 105 1018.  

Tummansinisellä taustalla valkoinen teksti

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute