Sisältöjulkaisija

angle-left Hulevesien hallintaan kiinnitetään Kiteellä huomiota - osallistu kyselyyn

Hulevesien hallintaan kiinnitetään Kiteellä huomiota - osallistu kyselyyn

Kuntalaiset voivat vaikuttaa ympäristön puhtauteen ja hulevesien aiheuttamien ongelmien vähentämiseen osallistumalla hulevesikyselyyn. Pidämme aiheesta kevään aikana infotilaisuuksia, joista tiedotamme myöhemmin.

Kiteen kaupungilla on alkanut ”Kaupunkivesien kattava hallinta ja ympäristövaikutusten minimointi Kiteellä” -hanke. Juomavetemme tulee pohjavedestä, jonka puhtaus on elintärkeää. Luonnonvesiin valuvien hulevesien eli sade- ja sulamisvesien mukana kulkeutuu epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat vesistöjen ja pohjaveden laatuun heikentävästi.

Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta 54 800 eurolla vesiensuojelun tehostamisohjelmasta. Hanke valmistuu 30.5.2025 mennessä.

Hankkeessa kartoitetaan hulevesien käyttäytymistä Kiteen ja Kesälahden keskusta-alueilla sekä Puhoksen taajamassa. Tarkastelun alla on myös hulevesien vaikutus esim. jätevedenpuhdistamojen toimintaan. Infotilaisuuksissa käydään läpi mm. kiinteistön omistajien vastuita ja velvollisuuksia hulevesiasioissa.

Kuntalaiset voivat vaikuttaa ympäristön puhtauteen ja hulevesien aiheuttamien ongelmien vähentämiseen osallistumalla hulevesikyselyyn, jossa kartoitetaan kaupungin alueilla olevia ongelmakohtia. Kirjautumista ei tarvita ja kysely vie aikaa vain muutaman hetken.

Hulevesikyselyyn voit vastata tästä tai oheisen QR-koodin kautta.

Pidämme aiheesta kevään aikana infotilaisuuksia, joista tiedotamme myöhemmin.

Kuvassa talvinen puro, jossa virtaa sulamisvettä ja kuvassa näkyy myös jonkin verran lunta. Kuva on otettu keväällä luonnossa.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute