Sisältöjulkaisija

angle-left Ampumaurheilukeskuksen perusinfra valmis – ratainvestoinnit alkamassa

Ampumaurheilukeskuksen perusinfra valmis – ratainvestoinnit alkamassa

Kiteelle valmistuu lähivuosina uusi ampumaurheilukeskus. Keskukseen on tulossa radat hirvi-, pienoiskivääri- ja pistooliammuntaan sekä myöhemmässä vaiheessa kivääriammuntaan. Kiteen kaupunki on rakentanut ampumaratojen vaatimaa perusinfraa harrastus- ja matkailukeskus AIMOn alueella Kiteen Tolosenmäessä.

- AIMOn alue on luonteva paikka ampumaradoille, sillä alueella on meteliä tuottavien harrastus-lajien harrastajat ja infraa jo valmiina, sanoo puheenjohtaja Toni Suomalainen Keski-Karjalan Ampumaratayhdistyksestä. - Tavoitteena on, että keskuksessa voidaan järjestää eritasoisia kilpailuja perinteisen harrastusammunnan ja lakisääteisten ammuntojen lisäksi.

Kiteen kaupunki omistaa AIMOn maa-alueet, joten kaupungin rooli on ollut erittäin tärkeä ampu-maurheilukeskuksen valmistelussa. Kaupunki vastasi EAKR-rahoitteisesta hankkeesta, jolla raken-nettiin tiet ja pysäköintialueet, tietoliikenneyhteydet, valaistus, sähköt sekä vesihuoltolinjat. Kaupungin infrahankkeen budjetti oli noin puoli miljoonaa euroa.

- Maa-aines ampumaratojen penkkoihin saatiin vanhan sahan puhdistustyömaalta, kertoo kunta-tekniikan päällikkö Mika Niskanen. – Kaikkiaan maata tarvittiin yli 10 000 kuutiosta. Saastunut maa sopii penkkoihin kapseloituna, sillä vaarallisten aineiden pitoisuudet ovat vain nanogram-moja. Penkat viimeistellään syksyllä, jotta päästään rakentamaan ratatekniikkaa.

Ampumaratojen suunnittelu ja rakentaminen on vaiheistettu, sillä resurssit eivät riitä koko keskuksen rakentamiseen kerralla. - Kun perusinfra nyt saadaan valmiiksi, alkaa ratarakenteiden valmistelu hirvi-, pienoiskivääri- ja pistooliammuntaan, sanoo Toni Suomalainen. – Myöhemmässä vaiheessa alueelle rakennetaan 100 ja 300 metrin kivääriradat.

– Olemme jo hakeneet leader-rahoitusta kokonaisbudjetiltaan 240 000 euron hankkeelle, jolla luodaan ensimmäinen hirvirata ratalaitteistoineen ja ampumakatoksineen, kertoo Suomalainen. – Hankkeeseen sisältyy myös verkkoaidan rakentaminen ampumarata-alueen ympärille, jolloin ratojen turvallinen käyttö saadaan varmistettua. Tavoitteena on, että ensimmäiset laukaukset uudessa keskuksessa laukaistaan syksyllä 2023.

Ampumaurheilukeskuksen perusinfra -hankkeen toteutti Kiteen kaupunki. Rahoittajana on Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Puolet rahoituksesta saatiin Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtiolta ja toisesta puolesta vastasi Kiteen kaupunki.

Lisätiedot:
Puheenjohtaja Toni Suomalainen, Keski-Karjalan Ampumaratayhdistys ry, 050 598 8417 Kuntatekniikan päällikkö Mika Niskanen, Kiteen kaupunki, 040 105 1204

Kuvakaappaus kartasta, jossa Aimo-alue.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute