Oppilashuolto_alasivun pääkuva

Oppilashuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta perusterveydenhuollon ehkäisevää palvelua peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on edistää lapsen ja nuoren tervettä kasvua ja kehitystä sekä luoda perusta terveelle aikuisuudelle. Tavoitteena on myös luoda terveellinen, turvallinen ja ilmapiiriltään myönteinen opiskeluympäristö. Terveystarkastukset määräytyvät koululaisen iän ja yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kouluterveydenhuollossa hoidetaan sairastumiset ja tapaturmat koulupäivän aikana. Muut sairaanhoidolliset asiat hoidetaan Kiteen terveyskeskuksessa.

 

Koulukuraattori

Koulukuraattori auttaa ja tukee opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä asioissa sekä henkilökohtaisiin ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa:

- jos oppilaan koulunkäynnissä tulee tilanne, että ei jaksa, väsyttää, on paljon poissaoloja koulusta, saa huonoja arvosanoja
- jos yhteistyö koulukavereiden ja / tai opettajien kanssa ei suju
- jos koulun tai luokan vaihtumisesta syntyy ongelmia
- jos oppilasta kiusataan
- yksinäisyys
- kotiasiat
- sydänsurut
- ahdistus

Käydyt keskustelut ja käsitellyt asiat ovat luottamuksellisia.

 

Kiteen perheneuvola

Kiteen perheneuvola auttaa ja tukee lapsen ja nuoren psyykkiseen kehitykseen, vanhemmuuteen ja perheen vuorovaikutussuhteisiin liittyvissä asioissa. Sieltä saa asiantuntijan apua lapsen käyttäytymis- tai tunne-elämän pulmiin.

Ajanvaraus ja neuvonta keskiviikkona ja torstaina klo 8 - 10 puh. 013 330 5301

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute