Lähiliikuntapaikat

Arppen lähiliikuntapaikka

Lähiliikuntapaikat ja kuntoportaat

Arppen lähiliikuntapaikka

Arppen lähiliikuntapaikka sijaitsee Arppen yhtenäiskoulun piha-alueella. Lähiliikuntapaikalla käytössä ovat mm. kahdessa eri kohdassa sijaitsevat ulkokuntoiluvälineet, hiekkatekonurmipohjainen monitoimiareena, erilaiset keinut, kiipeilytelineet, parkourkuutiot, pyörivät istuimet ja palloseinät.

Ulkokuntoiluvälinealueilla hyödynnetään oman kehon painoa lihaskuntoharjoittelussa. Kirjaston vieressä oleva ulkokuntoiluvälinealue soveltuu välineiden puolesta hyvin senioreille ja normaalille kuntoliikkujille. Arppen koulun ja lukion rakennuksen välissä olevalla ulkokuntoilualueella on enemmän ns. street work out -tyyppisiä kuntoilulaitteita, joissa vain mielikuvitus on rajana kuntoilessa. Ulkokuntoilulaitteista löytyy ohjeita ja opastuksia liikkeiden suorittamiseen.

Lisäksi alueelta löytyy luistelukaukalo, liikennepuisto ja Kiteen tennisseuran ylläpitämät tenniskentät.

Lähiliikuntapaikan toiminnot ja välineet ovat kouluaikana ensisijaisesti Arppen yhtenäiskoulun käytössä, muuna aikana toiminnot ja välineet ovat vapaasti kuntalaisten käytössä.

Turvallisuusasiakirja  Arppen koulun pihakartta.

 

Kesälahden lähiliikuntapaikka

Kesälahden lähiliikuntapaikka sijaitsee Kesälahden yläkoulun pihalta ulkokuntosalin muodossa ja alakoulun pihassa leikki- ja liikuntavälineiden muodossa. Yläkoulun pihan ulkokuntosalilta löytyy erilaisia lihaskuntoiluun liittyviä laitteita. Alakoulun pihan leikkivälineistöjä ovat mm. erilaiset keinut, tasapainoiluun ja kiipeilyyn liittyvät välineet. Lisäksi alueelta löytyy mm. frisbeegolf-rata (yläkoulun pihalta lähtö), koripallotelineet ja jalkapallomaalit (alakoulun piha).

Lähiliikuntapaikan toiminnot ja välineet ovat kouluaikana ensisijaisesti Kesälahden yhtenäiskoulun käytössä, muuna aikana toiminnot ja välineet ovat vapaasti kuntalaisten käytössä.

 

Hutsin Urheilukeskuksen ulkokuntoilualue

Hutsin Urheilukeskuksessa, yleisurheilukentän viereen on valmistunut syksyllä 2021 ulkokuntoilualue. Ulkokuntoilualueelta löytyy seuraavia vastussäädettäviä kuntoilulaitteita: kyykkylaite, vaakasoutulaite ja vinopenkkilaite. Omaa kehonpainoa hyödynnetään selänojennus-, dippi ja vatsalihaslaitteissa sekä pienissä hyppybokseissa. Alue voi vapaasti ja maksuttomasti harjoitella. Alueella ei ole talvikunnossapitoa. Hutsin aluekartta.

 

Kuntoportaat

Kuntoportaita löytyy Hutsin Urheilukeskuksesta ja Kesälahden Horkkanotkon urheilualueelta. Portaissa on kaiteet sekä valaistus. Valaistus on päällä latupohjien valojen valaistuksen mukaan hämärästä klo 21.00 saakka. Portaissa ei ole sallittu kulkea teräs-/alumiinipinnoitteisilla nastakengillä tmv. jotka jättävät painaumajälkiä puuaskelmiin. Portaissa ei ole talvikunnossapitoa.

Hutsin Urheilukeskuksen portaat:

  • portaiden pituus 110 metriä
  • korkeusero 23 metriä
  • kohteen osoite: Hutsin Urheilukeskus, Urheilutie 7, 82500 KITEE.

Kesälahden kuntoportaat:

  • portaiden pituus 36 metriä
  • korkeusero 11 metriä
  • kohteen osoite: Kesälahden Horkkanotkon urheilukeskus, Sortolammentie 1, 59800 KESÄLAHTI.

Hyviä treenihetkiä!

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

Sisältöjulkaisija

Koulutie 3

82500 KITEE

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute