Hakeminen

Hakeminen varhaiskasvatukseen

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Kiteen kaupungin kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös kaupungin asiointipisteistä. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijalle. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lähtien.

Tee jokaisesta varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta erillinen hakemus. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Kiteelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijaan.

Kun lapsellesi järjestyy varhaiskasvatuspaikka, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Tuloselvitystietoja pyydetään sinulta Daisy-viestillä. Kun saat viestin, toimita tuloselvitystiedot sähköisesti eDaisyyn varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten viestissä ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä tuntiperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo, kun teet hakemusta.

PTV-sisältö

Lomakkeet
  • Sopimus tuntiperusteisesta varhaiskasvatuksesta 1.3.2023 alkaen
  • Tällä lomakkeella ilmoitat, kuinka monta tuntia varhaiskasvatusta varaat lapsellesi kuukaudessa.
  • Tilapäisen varhaiskasvatuksen hakeminen
  • Lomakkeella voit hakea lapsellesi tilapäistä varhaiskasvatusta.
  • Tuloselvitys varhaiskasvatusmaksua varten 1.8.2023 alkaen
  • Toimita tulotietosi varhaiskasvatuksen maksun määrittämistä varten saatuasi päätöksen lapsesi varhaiskasvatuspaikasta.
  • Varhaiskasvatushakemus 1.8.2023 alkaen
  • Toimita varhaiskasvatushakemus varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijalle viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.
  • Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen
  • Irtisano lapsesi varhaiskasvatuspaikka ensisijaisesti sähköisesti eDaisyssä tai kirjallisesti tällä lomakkeella.
  • Viskari-paikan irtisanominen
  • Irtisano lapsesi Viskari-paikka ensisijaisesti sähköisesti eDaisyssä tai kirjallisesti tällä lomakkeella.
  • Vuorohoidon kirjallinen hoitoaikailmoitus
  • Ilmoita lapsesi hoitopaikkaan työvuorosi ja lapsesi hoitoajat kirjallisesti tällä lomakkeella, mikäli lapsesi tarvitsee vuorohoitoa.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

angle-left Hanke Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämisestä esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa

Tiedehanke Kiteen ja Tohmajärven esi- ja perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Hankkeen tavoitteena on kuntien Tiede-eskarimallin oppimisympäristön kehittäminen, testaaminen ja vakiinnuttaminen.

Hanke Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämisestä esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta tiedehankkeelle, joka toteutetaan Kiteellä ja Tohmajärvellä. Hanke päättyy 30.6.2020.

Hankkeen tavoitteena on kuntien Tiede-eskarimallin oppimisympäristön kehittäminen, testaaminen ja vakiinnuttaminen. Hanke tukee esiopetuksen ja perusopetuksen opetussuunnitelmien toteuttamista konkreettisesti sisällyttämällä tutkimuksellisen työtavan arjen opetuskäytänteisiin.

Esikouluopettajat suunnittelevat ja rakentavat hankkeen aikana esiopetusryhmiin Tiede-eskaritoimintaan sopivia oppimisympäristöjä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen asiantuntijoiden kanssa.

Tiede-eskaritoimintaan tarkoitetulla oppimisympäristön rakentamisella mahdollistetaan tutkimuksellisen toimintatavan käyttöön ottaminen ja hyödyntäminen eskariopetuksessa. Eskarioppilaat oppivat jo varhaisessa vaiheessa tutkimuksellisen työskentelytavan ja tarvittavien välineiden systemaattisen käytön. Samalla edistetään lasten motivaation syntymistä luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian oppimista kohtaan. Asiantuntijoiden ohjeistuksella myös eskareissa työskentelevät opettajat tulevat tietoisiksi uuden oppimisympäristön mahdollisuuksista ja tutkimuksellisen toimintatavan eri vaiheista. Esiopetuksessa käynnistynyt tiedetoiminta jatkuu perusopetuksessa ja lukiossa.

Tiede-eskarin oppimisympäristö sisältää biologian, fysiikan, kemian ja robotiikan osa-alueita, joista voidaan koostaa monitieteisiä kokonaisuuksia. Tiede-eskariluokan välineet koostuvat mm. usb-mikroskoopeista, pikkuakvaariosta, tarvittavista tableteista, sähkö- ja valoilmiöiden tarkasteluun tarvittavista laitteista, ohjelmoitavista Bee-Bot roboteista ja niihin liittyvistä alustoista, valokennoista jne.

Aiempien tiedehankkeiden materiaalia on saatavilla:
• LUMA-keskuksen Tiede-eskarimateriaalit https://luma.uef.fi/hankkeet/tiedekaruselli/

 

Lapsi pelaa kuularadalla

Lisätietoja