Sisältöjulkaisija

angle-left Keski-Karjalan Sukeltajat ry. valittiin "Vuoden Liikuttajaksi Kiteellä"

Keski-Karjalan Sukeltajat ry. valittiin "Vuoden Liikuttajaksi Kiteellä"

Lauantaina (27.1.) järjestetyn Pohjois-Karjalan urheilugaalan teema oli tällä kertaa luontoliikkuminen. Keski-Karjalan Sukeltajat ry. valittiin tilaisuudessa Vuoden Liikuttajaksi Kiteellä.

Pohjois-Karjalan urheilugaalan teema oli tällä kertaa luontoliikkuminen. Lauantaina (27.1.) järjestetyssä gaalassa Keski-Karjalan Sukeltajat ry. palkittiin vuoden liikuttajana Kiteellä. Seuran toimintamuotoihin kuuluu totutusti norppa-, laitesukellus-, vapepa- ja koulutustoimintaa. Kiteellä on kokonaisuudessaan erinomaiset puitteet sukellusharrastukseen niin uimahallin ja toimintatilojenkin puolesta. Tärkein etu paikkakunnalla on kuitenkin erinomaiset sukeltamiseen soveltuvat vesistöt, jotka houkuttavat sukeltajia liikkumaan luonnossa laajalti eri puolilta Suomea.

Seura on panostanut määrätietoisesti hyvään sukeltamista tukevaan kalustoon kuten kompressoreihin ja veneeseen. Lisäksi seura ylläpitää sukellustukikohtaa Valkiajärvellä. Kirkkaat vesistöt ja tukipalvelut ovatkin tärkeimmässä roolissa sille, että paikkakunta houkuttelee sukeltajia vuosi vuodelta enemmän. Sukeltajat tuovat paikkakunnalle vuosittain myös satoja majoitusvuorokausia. 

Keski-Karjalan vesistöt ovat näkyneet eri tuotannoissa

Erityisesti Valkiajärvi on tuonut Kiteelle oletettavasti kaikki Suomen parhaat vedenalaiskuvaajat. Paikkakunnan vesistöt ovat näkyneet laajalti niin tunnetuissa vedenalaista luontoa kuvaavissa elokuvissa, TV-sarjoissa ja vuosittain erilaisissa valokuvauskilpailuissa. Valkiajärven ohella paikkakunnalla on lukuisa määrä kirkkaita vesistöjä, joista moni muu paikkakunta voi vain haaveilla. Puruvesi, Karjalan Pyhäjärvi, Heinäjärvi, Kangaslampi ja monet muut pienet järvet ja lammet ovat kirkkaudeltaan tasoa, joita esimerkiksi Uudellamaalla ei ole välttämättä yhtään.

Keski-Karjalan Sukeltajat toivottavat kaikki vesiluonnosta kiinnostuneet snorklailemaan, vapaasukeltamaan tai laitesukeltamaan Kiteelle, Keski-Karjalaan.

Kuvassa kunniakirja, joka ojennettiin Keski-Karjalan sukeltajille lauantaina.

Kuvassa Keski-Karjalan Sukeltajien saama palkinto. Palkinto annettiin Pohjois-Karjalan urheilugaalassa. Palkinto on tehty kivestä, ja siinä on arvolaatta, jossa tunnustus lukee.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute