Menestystarinoita

Menestystarinoita

Tervetuloa Kiteelle

Tervetuloa Kiteelle, Kitee ei ole vain sijainti, vaan kasvualusta monipuoliselle yrittäjyydelle, aktiivisille yhteisölle ja uusille ideoille.  Kiteeltä löytyy monipuolista yrittäjyyttä maatalouden alkutuotannosta aina erikoisosaamiseen.  Kiteeltä löytyy myös merkittävä moottoriurheilukeskus lentokenttineen, moottoriratoineen ja muun muassa ampumaurheilumahdollisuuksineen. Hutsin läheisyydessä on jäähalli, uimahalli, erilaisia kenttiä, ulkokuntosali ja hyppyrimäet. Pesäpallo on ollut menestystarina jo vuosikymmeniä. Kitee edustaa olemisen helppoutta ja hyvää elämän laatua. Kaupungista löytyy myös monipuolinen kulttuuri -ja tapahtumatarjonta, ja Näyttelykeskus Kitee on saanut kiitosta monelta kävijältä. 

Olemme tehneet videosarjoja kiteeläisistä yrittäjistä ja täällä asuvista henkilöistä. Mikä saa perustamaan yrityksen Kiteelle, ja millaista täällä on asua? Voit valita suomen tai ukrainan kielen tekstitysvalikosta.

Pitäjän piipahdukset vuonna 2024 osa 1

Pitäjän Piipahdukset on sarja kiteeläisistä ihmisistä ja yrittäjistä. Ensimmäisessä jaksossa Kiteeltä kotoisin oleva mäkihyppääjä Antti Aalto kertoo, millainen merkitys paikkakunnalla on ollut hänelle ja millainen paikka Kitee on harrastaa eri lajeja. Narskuttelu Oy:n Marianne Hoppu esittelee yritystään ja paljastaa, millainen yhteishenki Kiteellä on. Lopuksi Kuhavene Oy:n Ari Toropainen esittelee venettä. Lue lisää Kiteestä osoitteesta www.kitee.fi

Pitäjän piipahdukset vuonna 2024 osa 2

Toisessa jaksossa Kiteeltä kotoisin oleva kilpamoottoripyöräilijä Erno Kostamo kertoo, kuinka hänen moottoripyöräilijän ura sai alkunsa Kiteeltä. Kurkunviljelijä ja Kiteen Yrittäjien puheenjohtaja Reima Luukkainen paljastaa, millaista Kiteellä on yrittää. Lopuksi sähköasennus Mirotexin yrittäjä Jimi Koffert muistelee, miten hänestä tuli yrittäjä.

Pitäjän piipahdukset vuonna 2024 osa 3

Kolmannessa jaksossa Bellabit Oy:n Petri Partanen kertoo 40 -vuotta täyttäneestä yrityksestä. Lopuksi Kiteen Herukka Oy:n Seppo ja Tauno Kinnunen kertovat miksi Kiteelle kannattaa perustaa yritys. Tutustumme myös Kikatus ry:n toimintaan: Marjut Muukkonen ja Susanna Lehkonen kertovat millaiset vapaa-ajan mahdollisuudet Kitee tarjoaa.

 


Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 1

Pitäjän Piipahdukset -sarjassa yritetään selvittää, millainen paikka Kitee on asua ja yrittää. Ensimmäisessä jaksossa haastattelussa Aki Sutinen, joka kertoo mikä sai muuttamaan pääkaupunkiseudulta takaisin Kiteelle. Samalla tutustutaan pesäpalloon.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 2 

Toisessa jaksossa tiehöyliä valmistavan Veekmas Oy:n Sanna Halttunen kertoo, millaisia mahdollisuuksia Kitee antaa yrittäjälle.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 3 

Kolmannessa jaksossa haastattelussa on Markku Ylönen, joka kertoo mitkä ovat Kiteen vahvuuksia ja miksi täällä on niin hyvä elää. Samalla vieraillaan muun muassa Pyhän Kolminaisuuden kirkon puistossa.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 4 

Neljännessä jaksossa tutustutaan By Maitolan toimintaan ja harjoitellaan jäätelön tekemistä. Haastattelussa Minna Kaasalainen.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 5 

Viidennessä jaksossa haastattelussa on Emmi Pennanen, joka kertoo millaista arki on Kesälahdella. Lisäksi tuunaamme tulitikkuaskeja.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 6  

Kuudennessa jaksossa tutustutaan Hiil Oy:n toimintaan. Vuonna 2023  Hiil Oy voitti Business Joensuun Start Me Up -kilpailun Kiteen -sarjan. Sarjassa käsittelemme myös hiillitettyä puuta. Haastattelussa Miikka Kotilainen.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 7 

Seitsemännessä jaksossa tutustutaan yrittäjä Taina Arvekariin, joka muutti etelästä Kesälahdelle. Mikä sai muuttamaan, ja millaista arki on nykyään? Jaksossa testaamme myös SUP-lautailua.
 

Pitäjän piipahdukset vuonna 2023 osa 8   

Kahdeksannessa jaksossa tutustutaan Mäkelän Mansikan toimintaan. Haastattelussa yrittäjät Jaana ja Antti Tolvanen.


 

Sisältöjulkaisija

angle-left Pajarinhovin menestystarina
Yrittäjä Kalle Keskimäki Pajarinhovin tanssipaviljongissa

MENESTYSTARINA

Pajarinhovissa tekemistä riittää

Pajarinhovi viehättää 

Lomakylästä ja ravintolasta alkunsa saanut Pajarinhovi laajeni omistajiensakin yllätykseksi monipuoliseksi matkailukeskukseksi. Kansainvälisyys ja matkailualan kilpailu tuovat oman mausteensa matkailukeskuksen arkeen.


Pajarinhovin kylpylä Suomen suurimpine lastenaltaineen on osa isoa matkailukokonaisuutta. Pajarinhovi tunnetaan perinteikkäänä, yrittäjäperheen luotsaamana matkailukeskuksena.

Kylpylän lisäksi Pajarinhovin tarjontaan kuuluu hotelli, mökkejä, huviloita, ravintola, puoti, eläinpuisto, tanssipaviljonki ja pitkä liuta erilaisia aktiviteetteja.

Hiihtoloman ohella sesonkiaikaa on kesäkuukaudet toukokuusta syyskuuhun.

ulkomaita myöten

Pajarinhovi vetää myös kansainvälisiä vieraita. Reilu kolmannes kävijöistä on ollut ulkomailta, heistä iso osa Venäjältä. Myös kiinalaisia on käynyt vuosi vuodelta enemmän ihmettelemässä pohjoiskarjalaista menoa.

– Olemme pyrkineet palvelemaan monipuolisesti erilaisia asiakaskuntia, Pajarinhovin johtaja Kalle Keskimäki sanoo.

– Osa tulee kalastamaan, osa ajelemaan mönkijällä, toiset piipahtavat vain kahvilla. Myös yksityistilaisuuksia järjestetään paljon, Keskimäki kuvailee kävijöiden moninaisuutta.

Tanssiperinne pitää Pajarinhovissa suosionsa, ja joka lauantai järjestettävissä tansseissa käy parhaimmillaan yli tuhat henkeä. Onpa paviljongista tehty televisiolähetyksiäkin, muun muassa Kesäillan Valssi kahteen kertaan.

Keskimäen mieleen on menneiltä vuosilta jäänyt hyvin mieleen vuosi 1997, kun Riku-karhu tuli eläinpuistoon Oulusta. Se oli itäsuomalaisten eläinpuistojen ensimmäinen karhu.

– Riku tuli tutkimusasemalta tarhakarhuna meille. Se oli vajaan vuoden ikäinen musta pallero, Keskimäki muistelee.

Omalla työvoimalla rakennettu

Matkailukeskuksen toiminta alkoi lomakylän ja ravintolan rakentamisesta 1980-luvun alkupuolella. Vuosien mittaan tavoitteet kasvoivat ja alue kehittyi odotuksia moninkertaisesti suuremmaksi. Kaikki alueelle tehty on rakennettu omalla työvoimalla, ja Kalle Keskimäen isä on toiminut rakennusprojektien vetäjänä.

Keskimäen mukaan kehitys tuntuu jatkuvan samansuuntaisena: monipuolisuus on valtti.

– Myönteinen yllätys on ollut, että yrityksestä on saatu näin monipuolinen ja että asiakaskunta on niin kansainvälistä.

Keskimäelle itselleen perheyrittäjyyteen mukaan tuleminen oli selvä valinta. Nykyisin hän jatkaa matkailukeskuksen johdossa vaimonsa Olgan kanssa, ja paikan perustaneet vanhemmat työskentelevät edelleen yrityksessä.

Millaisia terveisiä Kalle Keskimäki lähettää vanhemmilleen, jotka ovat luoneet perustan Pajarinhoville?

– Hyvä elämänkoulu ja aina uutta opeteltavaa!

Paikalleen ei saa jäädä

Maailma muuttuu vinhaa vauhtia, ja esimerkiksi internetin mahdollisuudet ovat muuttaneet matkailualaa: nyt kaikki vaihtoehdot ovat kaikkien ulottuvilla netin välityksellä ja vertaileminen on helppoa. Yksityisyrittäjän elämään kuuluu selvänä seikkana myös se, että yritystoiminta on kilpailua isoja ketjuja vastaan.

Kalle Keskimäen mielestä on tärkeää seurata, mitä maailmalla tapahtuu.

– Pitää käydä katsomassa, mitä muut tällä alalla tekevät. Ei pidä jäädä paikalleen.

Pajarinhovi hakee nyt alueelle ulkopuolisia toimijoita, jotka olisivat kiinnostuneita sijoittamaan esimerkiksi uuteen hotelliin.

Yhteistyötä asiassa tehdään myös Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Mikko Heickellin kanssa.

– Yhteistyö kaupungin suuntaan on erittäin sujuvaa, ja elinkeinopäällikkö pitää aktiivisesti yrityksiin yhteyttä, Keskimäki kiittää.

 

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Sivu arviointi ja palaute