Menestystarinoita

Sisältöjulkaisija

angle-left Pajarinhovin menestystarina
Yrittäjä Kalle Keskimäki Pajarinhovin tanssipaviljongissa

MENESTYSTARINA

Pajarinhovissa tekemistä riittää

Pajarinhovi viehättää 

Lomakylästä ja ravintolasta alkunsa saanut Pajarinhovi laajeni omistajiensakin yllätykseksi monipuoliseksi matkailukeskukseksi. Kansainvälisyys ja matkailualan kilpailu tuovat oman mausteensa matkailukeskuksen arkeen.


Pajarinhovin kylpylä Suomen suurimpine lastenaltaineen on osa isoa matkailukokonaisuutta. Pajarinhovi tunnetaan perinteikkäänä, yrittäjäperheen luotsaamana matkailukeskuksena.

Kylpylän lisäksi Pajarinhovin tarjontaan kuuluu hotelli, mökkejä, huviloita, ravintola, puoti, eläinpuisto, tanssipaviljonki ja pitkä liuta erilaisia aktiviteetteja.

Hiihtoloman ohella sesonkiaikaa on kesäkuukaudet toukokuusta syyskuuhun.

ulkomaita myöten

Pajarinhovi vetää myös kansainvälisiä vieraita. Reilu kolmannes kävijöistä on ollut ulkomailta, heistä iso osa Venäjältä. Myös kiinalaisia on käynyt vuosi vuodelta enemmän ihmettelemässä pohjoiskarjalaista menoa.

– Olemme pyrkineet palvelemaan monipuolisesti erilaisia asiakaskuntia, Pajarinhovin johtaja Kalle Keskimäki sanoo.

– Osa tulee kalastamaan, osa ajelemaan mönkijällä, toiset piipahtavat vain kahvilla. Myös yksityistilaisuuksia järjestetään paljon, Keskimäki kuvailee kävijöiden moninaisuutta.

Tanssiperinne pitää Pajarinhovissa suosionsa, ja joka lauantai järjestettävissä tansseissa käy parhaimmillaan yli tuhat henkeä. Onpa paviljongista tehty televisiolähetyksiäkin, muun muassa Kesäillan Valssi kahteen kertaan.

Keskimäen mieleen on menneiltä vuosilta jäänyt hyvin mieleen vuosi 1997, kun Riku-karhu tuli eläinpuistoon Oulusta. Se oli itäsuomalaisten eläinpuistojen ensimmäinen karhu.

– Riku tuli tutkimusasemalta tarhakarhuna meille. Se oli vajaan vuoden ikäinen musta pallero, Keskimäki muistelee.

Omalla työvoimalla rakennettu

Matkailukeskuksen toiminta alkoi lomakylän ja ravintolan rakentamisesta 1980-luvun alkupuolella. Vuosien mittaan tavoitteet kasvoivat ja alue kehittyi odotuksia moninkertaisesti suuremmaksi. Kaikki alueelle tehty on rakennettu omalla työvoimalla, ja Kalle Keskimäen isä on toiminut rakennusprojektien vetäjänä.

Keskimäen mukaan kehitys tuntuu jatkuvan samansuuntaisena: monipuolisuus on valtti.

– Myönteinen yllätys on ollut, että yrityksestä on saatu näin monipuolinen ja että asiakaskunta on niin kansainvälistä.

Keskimäelle itselleen perheyrittäjyyteen mukaan tuleminen oli selvä valinta. Nykyisin hän jatkaa matkailukeskuksen johdossa vaimonsa Olgan kanssa, ja paikan perustaneet vanhemmat työskentelevät edelleen yrityksessä.

Millaisia terveisiä Kalle Keskimäki lähettää vanhemmilleen, jotka ovat luoneet perustan Pajarinhoville?

– Hyvä elämänkoulu ja aina uutta opeteltavaa!

Paikalleen ei saa jäädä

Maailma muuttuu vinhaa vauhtia, ja esimerkiksi internetin mahdollisuudet ovat muuttaneet matkailualaa: nyt kaikki vaihtoehdot ovat kaikkien ulottuvilla netin välityksellä ja vertaileminen on helppoa. Yksityisyrittäjän elämään kuuluu selvänä seikkana myös se, että yritystoiminta on kilpailua isoja ketjuja vastaan.

Kalle Keskimäen mielestä on tärkeää seurata, mitä maailmalla tapahtuu.

– Pitää käydä katsomassa, mitä muut tällä alalla tekevät. Ei pidä jäädä paikalleen.

Pajarinhovi hakee nyt alueelle ulkopuolisia toimijoita, jotka olisivat kiinnostuneita sijoittamaan esimerkiksi uuteen hotelliin.

Yhteistyötä asiassa tehdään myös Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Mikko Heickellin kanssa.

– Yhteistyö kaupungin suuntaan on erittäin sujuvaa, ja elinkeinopäällikkö pitää aktiivisesti yrityksiin yhteyttä, Keskimäki kiittää.

 

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sivu arviointi ja palaute