Lapsiraha

Lapsiraha

Lapsiraha

Kiteen kaupunki alkoi maksaa kaikista syntyneistä kiteeläisistä vauvoista ja adoptoitavista lapsista 500 euron suuruista lapsirahaa vuoden 2020 alusta alkaen. 

Lapsiraha maksetaan ostoseteleinä, jotka käyvät maksuvälineenä Kiteen kaupungin alueella toimiviin yrityksiin. Kymmenen ostosetelin kokonaispaketissa kukin seteli on 50 euron arvoinen. Alkoholi- ja tupakkatuotteet eivät sisälly seteleillä hankittaviin tuotteisiin.

Seteleiden saamiseksi lapsen ja hänen huoltajansa tulee olla kirjoilla Kiteellä. Lapsiraha on saajalleen veronalaista ansiotuloa. Seteliin tulevat huoltajien tiedot otetaan väestörekisteristä.

Lapsirahasetelit ovat voimassa aina seuraavan kalenterivuoden loppuun saakka.

 

Mihin kaikkeen ostoseteleitä voi käyttää?

Kiteeläisille yrityksille lähetettiin syksyn 2020 aikana kirje, jossa Kiteen kaupunki kutsui alueella toimivat yritykset mukaan ostoseteleiden toteuttamiseen. Kutsu käsittää myös ketjujohtoiset yritykset. 

Ostoseteli käy myös palveluiden hankintaan, kunhan yrityskriteeri täyttyy.

Apteekki-, veikkaus-, tai lahjakorttien ostamiseen ei Kiteen kaupunginvaltuusto ole toistaiseksi ottanut kantaa. Kiteen kaupunginvaltuusto ei päätöksessään rajaa kyseisiä tuotteita pois. Rajaus koskee vain alkoholi- ja tupakkatuotteita.

Etukorttien käyttöön liittyvät käytännön kysymykset kannattaa tarkistaa etukäteen yrityskohtaisesti. 

 

Lisätiedot: hallintopäällikkö , p. 040 105 1012, tuula.korpi@kitee.fi

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute