Sisältöjulkaisija

angle-left Timo Päivisen saamaa sotakamreerin arvonimeä juhlittiin tiistaina Kiteellä

Timo Päivisen saamaa sotakamreerin arvonimeä juhlittiin tiistaina Kiteellä

Sotakamreeri on varsin harvinainen arvonimi Suomessa. Päivinen on järjestyksessään 74. arvonimen saanut henkilö.

Kiteeläisen Timo Päivisen saamaa sotakamreerin arvonimeä juhlittiin tiistaina (7.2) Kiteen Evankelisella Kansanopistolla. Nyt kolme kiteeläistä on saanut vuosien saatossa tasavallan presidentin myöntämän arvonimen.

-Kyllä tämä hienolta tuntuu. Kun kuulin ensimmäisen kerran mahdollisuudesta saada arvonimi, mietin, että millainen arvonimi tämä onkaan. Piti käydä netistä etsimässä tietoa. Tässä ajassa nimi voisi olla myös rauhankamreeri, sillä rauhaa maailmassa tarvitaan, Timo Päivinen jatkaa.

Arvonimen myöntämisperusteissa korostuu monipuolinen työ eri maanpuolustustehtävissä, ansiokas työura Pohjois-Karjalan rajavartiostossa, ja erilaisten jatkosodan muistomerkkihankkeiden toteuttaminen Kiteellä. Myös esimerkiksi veteraanien muistaminen, ja erilaisten maanpuolustushenkisten tapahtuminen järjestäminen sai kiitosta.

-Toivoisin, että opettajat tekisivät oppilaiden kanssa enemmän matkoja eri sotamuistomerkeille. Niitä tältä seudulta löytyy, Päivinen muistuttaa.

Sotakamreeri on varsin harvinainen arvonimi. Timo Päivinen on järjestyksessään 74. arvonimen saanut henkilö. Arvonimi myönnettiin itsenäisyyden aikana ensimmäisen kerran vuonna 1920.

Kitee-Seuran järjestämässä tilaisuudessa mukana oli arvovaltaisia osallistujia ympäri Suomea.

Kuvassa Timo Päivinen pitää kiitospuhetta.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute