Sisältöjulkaisija

angle-left Start Me Up -liikeideakilpailun Kiteen -sarjan voitto meni Hiil Oy:lle

Start Me Up -liikeideakilpailun Kiteen -sarjan voitto meni Hiil Oy:lle

Kiteen -sarjan palkinnon suurus oli 5 000 euroa. Koko Start Me Up -liikeideakilpailun voitti Mielikki Nordic Rääkkylästä.

Start Me Up- liikeideakilpailun Kiteen -sarjan voittajaideaksi, ja 5 000 euron palkinnon saajaksi valittiin Hiil Oy, joka kierrättää ja hiillyttää jätepuuta Kiertopuu®-rakennusmateriaaliksi. Kiertopuun raaka-aineena käytetään saha-, höylä- ja rakennusteollisuuden sivuvirroista syntyvää jäte- ja hukkapuuta, jota yleisimmin on poltettu energiaksi. Pintahiillytyksellä saadaan matala-arvoisesta materiaalista jalostusarvoltaan korkeaa, laadukasta ja esteettistä kierrätettyä rakennusmateriaalia lähes mihin tahansa kohteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi julkinen- ja omakotitalorakentaminen, luontorakentaminen, terassi- ja kotarakentaminen sekä sisustaminen. Hiillytetyn Kiertopuun pääasiakkaita ovat rakennuttajat, arkkitehdit, suunnittelijat sekä rakennusliikkeet.

Pohjois-Karjalan Marttojen Joensuun torilla avattavassa uudessa torikahviossa hyödynnetään ekologisesti hiillettyä puuta seinärakennusmateriaalina.

- Hiil Oy:n liikeidea edustaa parhaimmillaan vihreää siirtymää, puun kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta. Kiertopuun®markkinapotentiaali on suuri ja kiinnostus on herännyt myös kansainvälisesti. Yrityksen Miikka ja Joona Kotilaisella on näyttöjä uusien liikeideoiden menestyksellisestä toteutuksesta ja heillä on laaja kumppani ja yhteistyöverkosto tukenaan. Yritys on jo perustettu Kiteelle ja ensimmäinen teollisen mittakaavan tuotantolaitos on suunnitteilla Kiteen Puhoksen teollisuusalueelle. Hiil Oy:n liikeidealla on huomattavia suoria ja välillisiä työllisyysvaikutuksia Kiteen alueelle, minimissään 15–30 henkilötyövuotta, Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Risto Hiltunen tiivistää palkintosarjan voittajaa.

Kilpailuun saatiin yli 250 kilpailuideaa

 

Start Me Up -liikeideakilpailun voittajaksi valittiin vuorostaan WoodSense -tuote, jonka valmistaa kosmeettisten ainesosien valmistaja Mielikki Nordic Rääkkylässä. Täysin luonnonperäinen ainesosa WoodSense on tieteen ja tutkimuksen tukema tulehduksia alentava jauhemainen uute, jossa yhdistyy sekä sieni- että puu-uutteiden tehokkaimmat funktionaaliset yhdisteet.

Tämän vuoden liikeideakilpailun sato yllätti tuomariston innovatiivisuudellaan, ja sisälsi vahvoja ratkaisuja muun muassa ilmasto- ja energiakriisiin sekä kestävien raaka-aineiden käyttöön. Kilpailuun saatiin 257 hyväksyttyä kilpailuideaa, joista tuomariston arviointiin eteni ensimmäisessä vaiheessa 47 ideaa tavoittelemaan pääpalkintoa. Toisessa arviointivaiheessa 18 kilpailijaa pitchasivat liikeideansa tuomaristolle, joista 6 kilpailuideaa eteni tuomariston kolmanteen arviointiin tavoittelemaan pääpalkintoa. Pääpalkinto ja muiden kilpailusarjojen palkinnot jaettiin Joensuun Tiedepuistolla järjestetyssä Palkintogaalassa 24.5.2023. Pääpalkinnon arvo oli 132 500 euroa, ja palkintojen kokonaisarvo ylitti 160 000 euroa.

 

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute