Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatiedote 28.5.2021

Koronatiedote 28.5.2021

Pohjois-Karjala on koronaepidemian perustasolla. Kiteellä toukokuussa useita koronaviruksen tartuntaketjuja, joista ainakin yhden on todettu olevan brittiläistä muuntovirusta. Muuntovirus on levinnyt myös yhden kerran rokotettujen keskuudessa. Tartuntojen alkuperä on pystytty selvittämään ja valtaosa tartunnoista on todettu jo karanteenissa olevilla henkilöillä. Koronavirustilanne ja tartuntaketjut ovat Kiteen alueella kuitenkin hyvin Siun Soten hallussa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto 17.5.2021 päätös rajoituksista:

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut 17.5. päätöksen rajoituksista ja se on luettavissa täällä.
Tapahtumajärjestäjille tarkoitetut 19.5.2021 AVI:n ohjeet löytyvät täältä

 

Kiteen kaupungin palvelut 28.5.2021, voimassa toistaiseksi:

Sisä- ja ulkoliikuntatilat sekä harrasteryhmien toiminta

 

 • Urheilutalo-Uimahalli VesPeli on avoinna maanantaista perjantaihin. Toistaiseksi Kiteen uimahalli VesPeliin otetaan vastaan 30 asiakasta kerrallaan. Saunoissa sekä VesPelin muissa tiloissa on pidettävä riittävä turvaväli oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin. VesPelin henkilökunta valvoo ja ohjeistaa rajoitusten noudattamista.
 • VesPelin ja Paloaseman kuntosalit ovat avoinna ja niissä rajoitetaan sisään otettavien asiakkaiden määrää.
 • Kiteen ja Kesälahden seniorikuntosalit ovat suljettuina.
 • Maskisuositus on voimassa kaikissa vapaa-aikatiloissa. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesutiloissa tai uimahallin allastiloissa.
 • Kiteen kaupungin ulkoilualueilla ja ulkoliikuntapaikoilla liikutaan AVI:n kokoontumisrajoitusten ja terveysviranomaisten suositusten mukaan.
 • Pohjois-Karjalan Siun Soten suosituksen mukaan aikuisten ja ikäihmisten sisäliikunnan harrasteryhmien toiminta Kiteen kaupungin tiloissa on keskeytetty. Tämä ei koske SM-tason harjoittelua. Lasten ja nuorten harrasteryhmien toiminta sisätiloissa voi jatkua.

 

Kirjastot ja nuorisotilat

 

 • Kiteen kaupungin nuorisotilat ovat avoinna. Tilojen henkilömääriä rajoitetaan tarvittaessa ja yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä.
 • Kirjastot ovat avoinna, asioidessa on voimassa maskisuositus.

 

Työpaikat ja muut julkiset tilat

 

 • Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa myös perusopetuksessa.
 • Etätyösuositus aina kun mahdollista.
 • Kiteen kaupungin tiloissa sekä niissä järjestettävissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa tulee noudattaa voimassa olevia AVI:n kokoontumisrajoituksia ja terveysviranomaisten ohjeita.

 

Koulut

 

 • Perusopetuksen vuosiluokilla 6-9 on voimassa maskisuositus.
 • Kiteen lukiossa on voimassa maskisuositus. Opiskelijoille suositellaan oman maskin käyttöä.

 

Tapahtumat ja juhlat

 

 • Kaupunki suosittelee, että esim. eri järjestöjen ikäihmisille suunnattujen yhteisten linja-autoretkien yms. sisätapahtumien, joissa riittäviä turvavälejä ei voida noudattaa, toteuttamisessa noudatetaan harkintaa. 
 • Muutoin tapahtumia voi järjestää noudattaen AVI:n kokoontumisrajoituksia ja terveysviranomaisten ohjeita.
 • Koulujen lukuvuoden päättäviä juhlia pyritään järjestämään vallitsevien rajoitusten puitteissa. Koulukohtaiset olosuhteet vaikuttavat juhlien järjestämiseen. Koulut tiedottavat tarkemmin järjestettävistä juhlista ja niihin liittyvistä käytänteistä.
 • Ennakkoäänestys on käynnissä 26.5. - 8.6. ja varsinainen vaalipäivä 13.6. Muista pitää turvavälit jonottaessasi. Kiteellä on kolme ennakkoäänestyspaikkaa: Kesälahden koulun liikuntasali sekä Kiteen keskustassa on kaksi ennakkoäänestyspaikkaa Kauppakeskus Kupiainen ja pelkästään äänestämistä varten varattu Urheilutalo-uimahalli VesPelin liikuntasali.

 

Matkustaminen

 

 

Kuten viime päivien uutisoinnista huomataan, koronavirusta liikkuu edelleen maakuntamme alueella. On siis tärkeää edelleen ulko- ja sisätiloissa huolehtia riittävistä turvaväleistä, käsihygieniasta, sisätiloissa kasvomaskin käytöstä ja sairaana tai oireisena jäädään kotiin lepäämään. Myös molempien rokotusten ottaminen suunnitellussa aikataulussa on erityisen tärkeää.

Vesiväreillä maalattuja sinisen- ja vihreänsävyisiä koronaviruksen kuvia

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute