Sisältöjulkaisija

angle-left Koronan ajankohtaiset Kiteellä 21.1.2021

Koronan ajankohtaiset Kiteellä 21.1.2021

Pohjois-Karjala on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Kiteen koronatilanne on kuitenkin aiemmin asetettujen rajoitusten sekä niiden hyvän noudattamisen ansiosta tasoittunut. Koronatestauksissa on Kiteen alueella käyty kiitettävästi.

Asiointi ja kaupungilla liikkuminen on Kiteellä turvallista eikä kouluun tai varhaiskasvatukseen menemistä ole syytä vältellä. Maski-, turvaväli- ja käsihygieniaohjeistuksia on kuitenkin noudatettava tinkimättömästi! 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut kokoontumisrajoituksia maakunnan alueella. AVI kieltää ajalla 23.1.2021–22.2.2021 kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Kiteen kaupungin palvelut alkaen 25.1.2021, voimassa toistaiseksi:

 • Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa myös perusopetuksessa. 
 • Kiteen lukiossa on voimassa maskisuositus. Opiskelijoille suositellaan oman maskin käyttöä. 
 • Etätyösuositus aina kun mahdollista.
 • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.
 • Maskisuositus on voimassa kaikissa vapaa-aikatiloissa. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesutiloissa tai uimahallin allastiloissa.
 • Kiteen kaupungin nuorisotilat ovat avoinna. Tilojen henkilömääriä rajoitetaan ja yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä.
 • Kirjastot ovat avoinna, asioidessa on voimassa maskisuositus.
 • Aikuisten ja ikäihmisten sisäliikunnan harrasteryhmien toiminta Kiteen kaupungin tiloissa on keskeytetty. Tämä ei koske SM-tason harjoittelua. Myös liikuntatoimen toteuttamat ikäihmisten sisäliikuntaryhmät on keskeytetty.
 • Lasten ja nuorten harrasteryhmät voivat halutessaan jatkaa toimintaansa Kiteen kaupungin tiloissa. Junioriottelut voidaan järjestää ilman yleisöä ja tarvittavat varotoimenpiteet huomioiden. Myös Kesälahdella tapahtuva lasten ja nuorten harrastetoiminta sekä koulun kerhotoiminta voivat jatkua normaalisti. 
 • Ulkopuolisten läsnäoloa harrasteryhmien tiloissa ja toiminnoissa ei sallita.
 • Urheilutalo-Uimahalli Vespeli on avoinna maanantaista perjantaihin. Uimahallissa rajoitetaan tarvittaessa sisään otettavien asiakkaiden määrää. Viikonloppuisin Vespelin tiloissa on käytössä omavastuuvuorot ja kuntosali on käytössä avainkortilla.
 • Vespelin ja Paloaseman kuntosalit ovat avoinna ja niissä rajoitetaan sisään otettavien asiakkaiden määrää.
 • Kiteen ja Kesälahden seniorikuntosalit ovat suljettuina.
 • Kiteen Jäähallin kaupungin tarjoamat yleisöluisteluvuorot on keskeytetty.


Keski-Karjalan kansalaisopiston kursseja avataan kurssikohtaisesti harkiten, ryhmäliikuntakurssit kuitenkin pois lukien. Kursseilla noudatetaan AVIn kokoontumisrajoituksia sekä voimassa olevia hygieniaohjeita.

Kiteen kaupungin alueen talviset ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaaliin tapaan. Turvavälit tulee huomioida myös ulkona liikkuessa.

Perusopetuksen vuosiluokkien 6 -9 oppilaat Kiteellä ovat käyttäneet maskia nyt liki kaksi viikkoa. Maskien käyttö on onnistunut erinomaisesti ja oppilaat voivat olla ylpeitä vastuullisesta toiminnastaan! 

- Kuten todettua, tilanne Kiteellä on nyt parempi, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen, - mutta kuten joulun tienoilla havaittiin, se voi myös huonontua erittäin nopeasti. 

- Välinpitämättömyyteen ei ole varaa, kaupunginjohtaja muistuttaa kaikkia.

Edelleen on ensiarvoisen tärkeää käyttää kasvomaskia ja noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä turvavälejä kaikkialla. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

Lisätiedot: hallintopäällikkö Teppo Koskinen, teppo.koskinen@kitee.fi, p. 040 105 1012

 

Kiteen kaupungintalon pääsisäänkäynti on toistaiseksi avoinna klo 9-15. Kaupungintalon muut ovet pidetään suljettuina. Kaupungin asiointipisteillä asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen kaupungin toimistoissa onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Kaikissa Kiteen kaupungin toiminnoissa noudatetaan viranomaismääräysten mukaisia kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia. Kaupunki seuraa koronatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja reagoi siihen tarvittaessa. Ajankohtainen ohjeistus löytyy aina kaupungin verkkosivuilta.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Sinivihreitä ja liloja vesivärein maalattuja koronaviruksia.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute