Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen kaupungin koronakatsaus

Kiteen kaupungin koronakatsaus

Keski-Karjalan alueen koronavirustilanne on edelleen epidemian perustasolla. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Pirjo Valkeapää kertoo, että aiemmin marraskuussa uutisoidut Kiteen tartuntatapaukset on pystytty jäljittämään, eikä tartuntaryppään muodostumisriskiä ole.

Siun soten toiminta-alueella Joensuu on siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen Siun soten alueellisen koordinaatioryhmän torstaisella (19.11.2020) linjauksella.

– Joensuun alueella jokaisen olisi syytä harkita tarkkaan mihin harrastuksiin ja tilaisuuksiin juuri nyt osallistuu. Emme vielä tiedä, kuinka laajalle tartunnat ovat ehtineet levitä, joten tartunnan saamisen riski on olemassa. Tavoitteena on saada nopeasti tartuntatilanne kaupungissa haltuun ja kaikki mahdollisuudet uusiin altistumisiin katkaistua, kertoo toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Kiteen kaupunki suosittaakin Joensuussa vierailevia noudattamaan alueellisia ohjeistuksia, kuten maskisuositusta. Myös maan rajat ylittävää tarpeetonta matkustamista suositellaan välttämään. Mikäli matkustaminen on välttämätöntä, omaehtoiseen karanteeniin jäämistä suositellaan tiettyjen maiden osalta. Omaehtoisen karanteenin tarvetta voi arvioida tästä linkistä löytyvien THL:n ohjeiden avulla.

Varsinaisen karanteenien määrääminen on aina terveydenhuollon viranomaisten vastuulla.

Koronavirustartuntaan viittaavien oireiden ilmaantuessa tulee töistä ja koulusta jäädä kotiin matalalla kynnyksellä. Koronatestiin hakeutuminen on tärkeää. Ohjeet koronavirustartunnan oireista sekä testiin hakeutumisesta löytyvät tästä linkistä.

Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille. Altistumispaikat voi tarkistaa Siun soten verkkosivuilta tästä linkistä.

Kiteen kaupunki muistuttaa asukkaita edelleen noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä turvavälejä kaikessa asioinnissa. Samoin kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Sairaana ei pidä lähteä asioimaan.

Kaupungin asiointipisteillä asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen kaupungin toimistoissa onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.
Kaikissa Kiteen kaupungin toiminnoissa noudatetaan viranomaismääräysten mukaisia kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia.

Lisätietoja: hallintopäällikkö Teppo Koskinen, p. 040 105 1012, teppo.koskinen@kitee.fi

Vesiväreillä maalattuja sinivihreitä koronaviruksia.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute