Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen kaupungin asiointipisteet toimivat vähävaraisille jaettavien kasvomaskien jakelupaikkoina 

Kiteen kaupungin asiointipisteet toimivat vähävaraisille jaettavien kasvomaskien jakelupaikkoina 

THL:n suositus kasvomaskien käytöstä astui voimaan Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella torstaina 10.9.2020. Yli 15-vuotiaita kansalaisia suositellaan käyttämään kasvomaskia toisten ihmisten suojaamiseksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Suosituksella pyritään ehkäisemään riskejä, jotka syntyvät, kun toisilleen ennestään tuntemattomat ihmiset kohtaavat julkisissa liikennevälineissä. Maskisuositus ei koske työyhteisöjä ja koulukyytejä.

Pääsääntöisesti jokainen hankkii kasvomaskinsa itse ja vastaa siitä aiheutuvista kuluista. Taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa olla esteenä suosituksen noudattamiselle. Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti Siun sote huolehtii alueensa kuntien osalta, että kasvomaskeja on saatavilla haavoittuvimmassa asemassa oleville.

- Käytännössä tämä tarkoittaa, että suu-nenäsuojan voi saada maksutta vain, jos sitä ei ole varaa itse ostaa, kertoo Siun soten perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialuejohtaja Leena Korhonen.


Kiteen kaupungissa kasvomaskien jakelu tapahtuu kaupungin asiointipisteissä niiden aukioloaikoina perjantaista 11.9. alkaen. Asiointipisteet palvelevat seuraavasti: 

Kaupungintalon yläaula, Kiteentie 25
maanantaista perjantaihin klo 8.00–15.00

Kesälahti, kirjaston asiointipiste, Pyhäjärventie 3
maanantaisin klo 12.00–18.00
tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00–15.00
torstaisin klo 10.00–17.00
perjantaisin klo 10.00–15.00


Jaettavat maskit ovat pääosin kankaisia, mutta myös kertakäyttöisiä jaetaan. Maskeja voi saada kerrallaan vain rajoitetun määrän.

- Kasvomaskien käyttö vaatii huolellisuutta ja on vain yksi keino estää tartuntojen leviämistä. Tärkeintä on edelleen noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua, korostaa Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Ikäihmiset voivat tarvittaessa kääntyä Seniorineuvonta Ankkurin puoleen, joka neuvoo iäkkäitä myös maskiasioissa koko Siun soten alueella: p. 013 330 2890 joka arkipäivä kello 8–16.

Tarkempaa tietoa maskisuosituksesta sekä kasvomaskeista ja niiden oikeaoppisesta käytöstä löytyy THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Lisätiedot: hallintopäällikkö Teppo Koskinen, p. 040 105 1012, teppo.koskinen@kitee.fi

Kolme vihertävää kasvomaskia pöydällä.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute