Sisältöjulkaisija

angle-left Jässi-jätevesineuvonta

Jässi-jätevesineuvontaa

Jässi-jätevesineuvontahanke tarjoaa jätevesineuvontaa Pohjois-Karjalassa

Jässi-jätevesineuvontahanke tarjoaa jätevesineuvontaa Pohjois-Karjalassa

Jässi-jätevesihanke tarjoaa jätevesineuvontaa Pohjois-Karjalassa
Suomen Kylät ry:n toteuttama Jässi-jätevesihanke tarjoaa Pohjois-Karjalan kuntien alueella vakituisen ja vapaa-ajan asutuille kiinteistöille maksutonta, puolueetonta ja ajantasaista jätevesineuvontaa. Hankkeessa tarjotaan kiinteistökohtaista neuvontaa yhdessä kuntien ympäristöviranomaisten kanssa valituilla vesiensuojelullisesti tärkeillä alueilla sekä yleisneuvontaa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kautta.

Jässi-jätevesineuvonta hanke tarjoaa Kiteen alueella neuvontaa seuraavasti:

Kiinteistökohtaiset neuvonta-alueet elokuussa
•    Pyhäjärven ranta-alueet: Kontiola, Papinniemi ja Himo

Kiinteistökohtaiset neuvonta-alueet syys- ja lokakuussa
•    Kesälahden pohjavesialueet: Kuolemalamminkangas, Hanhikangas, Kurkisenharju-Iloniemi, Tasainen kangas, Riihiniemi, Kirkkosärkät ja Kannokkosuo

Lisäksi kiinteistökohtaisia pyyntöneuvontakäyntejä toteutetaan muille alueille mahdollisuuksien mukaan. Puhelin ja sähköposti neuvontaa on tarjolla siirtymäajan 31.10. päättymiseen saakka. 

Jätevesilainsäädäntöä tarkennettiin huhtikuussa 2017

Valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla (157/2017) sekä laki ympäristönsuojelulain muuttamisesta (19/2017) asetettiin voimaan 3.4.2017. Lainsäädännön mukaan ranta- ja pohjavesialueilla jätevesijärjestelmien tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä ja muilla alueilla, kun kiinteistöllä tehdään suurempia luvanvaraisia korjaus- ja muutostöitä. Näitä ovat mm. vesijärjestelmään kohdistuvat tai rakennuksen rakentamiseen verrattavissa olevat korjaus- ja muutostyöt.

Jos uudistuneen jätevesilainsäädännön vaatimukset tai kiinteistösi nykyinen jätevesijärjestelmä herättävät kysymyksiä tai kaipaat alueesi tapahtumaan jätevesineuvontaa ota yhteyttä jätevesineuvojiimme ja sovi tapaaminen!

Kiteen alueella Jässi-hankkeen toimesta neuvojana toimii:
Jätevesineuvoja
Jari Kurjonen (jari.kurjonen@jatevesihanke.fi)
Puh. 045 112 9441
www.jatevesihanke.fi/pohjois-karjala
 

Jässi-jätevesineuvonnan logo

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute