Sisältöjulkaisija

angle-left AVI kieltää kaikki yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset 1.1.2021 saakka

AVI kieltää kaikki yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset 1.1.2021 saakka

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Kielto perustuu tartuntatautilakiin ja sen syynä on Itä-Suomen huonontunut koronavirustilanne. Määräys on tullut voimaan 2.12.2020 ja kestää 1.1.2021 saakka.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää alle 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Tilaisuuksissa tulee kuitenkin noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita. Vastuu tilaisuuksien turvallisuudesta on aina tilaisuuden järjestäjällä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen vuoksi Kiteen kaupunki suosittelee käyttämään erityistä harkintaa tapahtumien järjestämisessä. Kehotus koskee esimerkiksi torilla ja muissa kaupungin yhteisissä tiloissa järjestettäviä myyntitapahtumia, kokouksia ja kokoontumisia.

Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen vetoaa kauppiaisiin, yhdistyksiin, seurakunnan toimijoihin, myyjäisten järjestäjiin ja kolmannen sektorin toimijoihin, jotta kaikessa toiminnassa huomioitaisiin turvallisuus. 

- Muistetaan pitää huoli turvaväleistä, käsidesin käytöstä ja maskisuosituksista, Pekka Hirvonen muistuttaa.

- On tärkeää pyrkiä välttämään jonojen ja ryhmien muodostumista, jotta mahdollisia tartuntoja ei tulisi. Tehdään siis kaikkemme, että joulu tulisi Kiteelle ilman uusia tartuntoja, kaupunginjohtaja toivoo.

Kiteen kaupungin 27.11.2020 annettu kasvomaskisuositus on voimassa vuoden loppuun saakka.


Aluehallintoviraston tiedote (1.12.2020)
OKM:n ja THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisyyn
Tapahtumajärjestäjien neuvontaa: koronainfo@avi.fi ja p. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)

Vesivärein maalattuja vihreän ja turkoosin värisiä koronaviruksia.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute