Kulttuuri

Kiteen kaupungin kulttuuritoimi

Kulttuuri

Kulttuuritoimi edistää kiteeläisten hyvinvointia ja viihtyisyyttä tukemalla taiteenharrastajien toimintaa ja tuottamalla konsertteja, teatteriesityksiä sekä taidenäyttelyitä yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Kiteeläinen suhde kulttuuriin on hyvin mutkaton: jos sitä mitä halutaan ei  vielä ole, pistetään toimeksi. Tuloksena voi syntyä vaikka mitä, kuten Nightwish, joka lensi Monttu-studiosta maailmalle syntysijojaan unohtamatta.

Kulttuurisuhteen juuret ovat syvällä, mitä todistavat myös Lönnrotin alueelta Kalevalaa varten keräämät säkeet. Täällä on laulettu jo ennen kuin opittiin kirjoittamaan! Musiikki soi kylillä ja kiteeläinen musiikkikasvatus tuottaa näkyvää ja kuuluvaa satoa. 

Kulttuuri on Kiteen kylien yhteisöllistä pääomaa. Kun kesäteatteri pistää harjoitukset pystyyn, mukaan löytävät harrastajat monelta kylältä. Sovintolan näyttelyt, Galleria Tienkorvan puutarha ja näyttely sekä Leo Karppasen teokset ovat esimerkkekjä kuvataiteiden ja kädentaitojen liikkeelle panevasta voimasta.

Kiteen näyttelykeskus on avattu v. 2023 Kiteen keskustaan, os. Kiteentie 5. Näyttelykeskuksessa on pysyviä sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Kulttuuri ei käytössä kulu, eikä sitä ole koskaan liikaa: tervetuloa nauttimaan oma annoksesi Kiteen malliin! 

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

Sisältöjulkaisija

Markus Pulkkinen

kulttuuriohjaaja
 040 105 1162
markus.pulkkinen@kitee.fi
Koulutie 3, 82500 Kitee

Menoinfo - Kulttuuri

Menoinfo - Kulttuuri

Kulttuuritoimen facebook -syöte

Kulttuuri google maps

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute