Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen kaupunki majoittaa ukrainalaisia pakolaisia kaupungin ja kaupungin vuokrataloyhtiöiden asuntoihin

Kiteen kaupunki majoittaa ukrainalaisia pakolaisia kaupungin ja kaupungin vuokrataloyhtiöiden asuntoihin

Kiteen kaupunki on odottanut majoitusasiassa valtakunnallista linjausta maksajasta. Perjantaina 8.4. Maahanmuuttovirasto lanseerasi niin sanotun kuntamallin. Tarkemmat tiedot kuntamallista esiteltiin maanantaina 11. päivä valtakunnallisessa webinaarissa. Kiteen kaupunki on saanut Maahanmuuttovirastolta luvan aloittaa majoittamisen kuntamallin mukaisesti.

Majoituksen saadakseen täytyy tulijan hakea väliaikaisen suojelun statusta joko saapuessaan maahan tai poliisilta Joensuussa. Turististatuksella tulleille emme voi asuntoja tarjota.

Kaupungin ja vuokrataloyhtiöiden välillä on sovittu, että kaupunki maksaa asuntojen vuokrat, sähkön ja ottaa asuntoihin vakuutukset. Myöhemmin näitä kuluja haetaan Mahanmuuttovirastolta. Kiteen keskustassa asuntoja voi tiedustella suoraan asuntotoimesta. Kesälahdella kannattaa ottaa yhteyttä Sini Hukkaan (sini.hukka@keti.fi puhelin +358 50 502 0367). Pääsiäisen jälkeen meille on lupailtu apua myös SPR:n puolelta.

Käytännössä majoittuminen on jo aloitettu sekä Kiteen keskustassa ja Kesälahden taajamassa. Muuttajat tarvitsevat apua esimerkiksi huoneistojen kalustamisessa ja muussa varustamisessa. Tältä osin toivomme, että seuraatte Pro Kesälahden ja Kiteen kaupungin ilmoittelua sosiaalisessa mediassa.

Ukrainan lippu vasemmalla sivuttain, kerrostalo taustalla

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute