Ajankohtaista sivun pääkuva

Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen Kotitaloilla tapahtuu

Kiteen Kotitaloilla tapahtuu

Harjuntie 5 remontointi ja Kuikantie 3 talo 1 purkaminen

Kiteen Kotitalojen vuokrataloissa tapahtuu talven 2019-2020 aikana asuntojen korjauksia sekä kokonaisen kerrostalon purkaminen.  

Osoitteessa Harjuntie 5 sijaitsee kolme vuonna 1974 valmistunutta kerrostaloa, joissa on asuntoja yhteensä 65. Asunnoissa käynnistettiin elokuussa 2019 käyttövesijohtosaneeraus sekä keittiöiden täydellinen uusiminen. Samassa yhteydessä uusitaan kylpyhuoneet 11 asunnossa.
Urakoitsijana kohteessa toimii LVI-Bioneerit Oy ja keittiöiden aliurakoitsija on Rakennus Hannonen Oy. Töiden on määrä valmistua 14.2.2020 mennessä.

Osoitteessa Kuikantie 3 A-C (talo 1) sijaitseva, vuonna 1977 rakennettu talo on päätetty purkaa. Kuikantie 3 valittiin poistettavaksi kohteeksi talon käyttöaste ja kunto huomioiden. Prosessin käynnistyessä talon 24 asunnosta asukkaita oli vain 15:ssä. Asukkaille tarjottiin remontoidut asunnot muista yhtiön kohteista ja talon kaikki asunnot ovat olleet tyhjillään helmikuusta 2019 alkaen. Purkamista edeltävät muutostyöt valmistuivat marraskuun 2019 alkupuolella ja purkamisen kilpailutusta valmistellaan parhaillaan. Asuntojen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta (ARA) on saatu purkulupa ja -avustus, jonka mukaan purkamiseen on aikaa kesään 2020. Talon pihasta on tarkoitus luoda kuntalaisten yhteinen puisto/leikkialue yhteistyössä Kiteen kaupungin kanssa.

Kiinteistökannan vähentämisellä pyritään nostamaan vuokratalojen käyttöastetta ja kohdentamaan resursseja parempikuntoisiin taloihin, asuntoihin ja asuinympäristöihin. Näin parannetaan asuinalueiden viihtyvyyttä ja samalla koko kaupungin vetovoimaa. Kiinteistökannan vähentäminen tervehdyttää myös Kiteen Kotitalojen taloutta.

 

 

 

Harjuntie 5 ABC

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Asuntotoimisto avoinna:

maanantai klo 8 - 15
keskiviikko klo 8 - 15
perjantai klo 8 - 12

Asuntosihteerin puhelinajat:
Toimiston avoinna ollessa sekä tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 10

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
 040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee