Ajankohtaista Kiteen kaupungissa

angle-left Kiteen kaupunki tutkii uutta mahdollisuutta elinvoiman kehittämiseen

Kiteen kaupunki tutkii uutta mahdollisuutta elinvoiman kehittämiseen

Finnpulp Oy suunnitteli pitkään biotuotetehdasta Kuopioon, mutta suunnitelmat kariutuivat Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) hylättyä ympäristöluvan 19.12.2019. 

Uutisen tultua julkisuuteen torstaina 19.12.2019 Kiteen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela otti välittömästi yhteyttä Finnpulp Oy:n toimitusjohtaja Martti Fredriksoniin tarjotakseen Kiteen Puhosta biotuotetehtaan mahdolliseksi sijoituspaikaksi. Pian tämän jälkeen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen lähestyi Finnpulpin Fredriksonia virallisella kutsulla tulla tutustumaan Kiteeseen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Aktiivisesti toimiin liittyivät myös Ketin toimitusjohtaja Risto Hiltunen sekä Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Mikko Heickell, joiden toimesta Finnpulpin johdolle on lähetetty Kiteestä ja Puhoksen teollisuusalueesta monipuolisesti tietoa ja esittelymateriaaleja. Tietopaketeissa on ennen kaikkea kuvattu Puhoksen erinomaista sijaintia sekä puunsaannin kannalta että liikenteellisesti. Kiteen kaupunki ja Keti ovat myös tarjonneet Finnpulpille kaiken tukensa lisätiedon keräämiseen.

Biotuotetehtaan saaminen Puhokseen nostaisi seutukunnan toiminnan uuteen kasvuun. Vaikutukset ulottuisivat työssäkäyntialueena aina Savonlinnaan ja Joensuuhun saakka. Tehtaalla olisi ratkaiseva merkitys Kiteen kehittämisen lisäksi myös suuremman alueen elinvoimalle.

Kiteen toiveet saada Finnpulp toimijaksi Puhokseen herättävät Keski-Karjalassa ja koko maakunnassa vahvaa yhteishenkeä. Naapurikunnissa asia nähdään positiivisena, ja yhteistyö maakuntaliiton ja muiden sidosryhmien kanssa on tälläkin kertaa hyvää ja aktiivista.

Finnpulpin kaltaisen merkittävän toimijan saaminen omalle alueelle kiinnostaa varmasti myös muita kaupunkeja ja paikkakuntia, ja Finnpulp lienee saanut lukuisia yhteydenottoja Kiteen kaupungin lisäksi. Finnpulpin antamien tietojen mukaan sen omistajat ja hallitus eivät ole vielä käyneet keskusteluja jatkosuunnitelmista, mutta niitä käsitellään lähiaikoina. Annamme nyt Finnpulpille sen toivoman työrauhan. 

Kiteen kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun uutta tietoa saadaan – mahdollisesti jo helmikuussa. 
 

Puhoksen teollisuusalue ilmasta kuvattuna.

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Asuntotoimisto avoinna:

maanantai klo 8 - 15
keskiviikko klo 8 - 15
perjantai klo 8 - 12

Asuntosihteerin puhelinajat:
Toimiston avoinna ollessa sekä tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 10

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee