Keski-Karjalan kansalaisopisto


 
 
 
 
Keski-Karjalan kansalaisopisto on Kiteen kaupungin ja Rääkkylän kunnan omistama oppilaitos, jossa voi opiskella jokainen 16 vuotta täyttänyt tai oppivelvollisuutensa suorittanut. Musiikissa ja joissakin taito- ja taideaineissa annetaan opetusta myös 7 - 16-vuotiaille.

Keski-Karjalan kansalaisopisto on kaikille avoin vapaan sivistystyön oppilaitos, joka mahdollistaa kuntalaisille omaehtoisen oppimisen ja kansalaisvalmiuksien kehittämisen. Keski-Karjalan kansalaisopisto tarjoaa yleissivistävää koulutusta, ammattitaitoa kehittäviä kursseja, myyntipalvelukoulutusta ja harrastustoimintaa kaikenikäisille elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti. Kansalaisopiston palvelut ovat asiakaslähtöisiä, laadukkaita, taloudellisesti tuotettuja ja helposti saatavilla.

Ajankohtaista
 

Tulevia tapahtumia voit selata etusivulta. Tervetuloa!

Tee tästä kurssiesitys lukuvuodelle 2017 - 2018

Keski-Karjalan kansalaisopiston LV 2016 - 2017 käynnistyy!

Opinto-ohjelmamme ilmestyy pe 19.8.2016 aluejakeluna jokaiseen talouteen seutukunnalla Koti-Karjala lehden välissä.

Tästä linkistä voit jo nyt tutustua opinto-ohjelmamme sisältöön.
(Aukeaa uuteen väilehteen)

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ma 29.8.2016 klo 10.00 -

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurssitarjonta

LV 2016 - 2017 opinto-ohjelma löytyy edelliseltä välilehdeltä.

Kurssitarjonnastamme löytyy jokaiselle jotakin. Tutustu tarjontaamme!

Kaikkiin opintoryhmin voi tulla mukaan myös kesken lukuvuoden. Tiedustele vapaita paikkoja toimistosta.

Yhteystiedot

 

REHTORI

040 105 1170  Kyösti Värri

Käyntiosoite Koulutie 3, 82500 Kitee

Opintovapaalla 6.10.2015 - 12.6.2016

------------------------------------------------------

     

TOIMISTO

040 105 1149 Tuija Vaittinen toimistosihteeri

Käyntiosoite toimisto: Koulutie 3, 82500 Kitee

sähköposti kansalaisopisto(a)kitee.fi

------------------------------------------------------

   

OPETTAJAT

040 105 1148 Eija Mujunen vastaava suunnittelijaopettaja

040 105 1119 Markku Hyvönen suunnittelijaopettaja,
 

Käyntiosoite hallinto: Koulutie 3, 82500 Kitee

Sähköpostiosoite muotoa: etunimi.sukunimi(a)kitee.fi  (ä=a, ö=o)

Opettajille voi jättää viestin tai yhteydenottopyynnön opiston toimistoon.

------------------------------------------------------

YHTEYSHENKILÖ RÄÄKKYLÄSSÄ

040 105 1158 Marketta Roivas

-------------------------------------------------------------------

   

 

Rehtorin tervehdys

Keski-Karjalan kansalaisopisto on virittänyt toimintansa valmiiksi aloittamaan uutta toimintakautta. Ohjelma on rakennettu keskikarjalaisten esittämien omien toiveiden pohjalta. Tarjonta on valmis – nyt on Sinun vuorosi tarttua toimeen ja ilmoittautua mukaan opiskelijaksi.

Opistolla on toimintaa sekä Kiteellä että Rääkkylässä. Näin ollen Kiteen ja Rääkkylän välinen kuntaliitos ei tuo toiminnallisia muutoksia opiston toimintaan. Muutos on kansalaisopistotoiminnan osalta vain hallinnollinen, sillä Rääkkylä on ollut tähänkin asti Kiteen sopimuskuntana mukana Keski-Karjalan kansalaisopistossa.

Kansalaisopistotoiminta on samanaikaisesti sekä paikallista että seudullista. Opiskelijat voivat osallistua kansalaisopiston kursseille koko toimialueella, on kurssi sitten Kiteellä tai Rääkkylässä. Aivan samoin myös esimerkiksi tohmajärveläiset voivat osallistua Keski-Karjalan kansalaisopiston kursseille. Opinto-ohjelmamme takasivulla on esillä myös Tohmajärven kansalaisopiston kursseja. Suosittelenkin käyttämään hyödyksi koko seudullista tarjontaa.

Seudun kahden kansalaisopiston – Keski-Karjalan sekä Tohmajärven kansalaisopiston – yhteistyö on tärkeää opetustarjonnan monipuolisuuden takaamiseksi. Opistoilla on muun muassa yhteisiä hankkeita ja henkilöstökoulutusta. Haluamme kehittää toimintaamme oppimalla toisiltamme.

Yksi esimerkki Keski-Karjalan ja Tohmajärven kansalaisopistojen yhteistyöstä on nyt syyslukukaudella toteutettava Kirjoita, kuvaa ja julkaise -kurssi. Kurssilla opitaan tekemään tiedotteita ja mainoksia sekä kirjoittamaan ja kuvaamaan sosiaaliseen mediaan. Se on omiaan aivan yksityishenkilöille, mutta erityisesti yhdistyksille. Jos seudun toimijat käyttävät tilaisuutta hyväkseen, on tulevina vuosina odotettavissa hienoa tiedottamista kylätapahtumista ja yhdistysten toiminnoista!

Kansalaisopistotoiminta on parasta mahdollista ennaltaehkäisevää sote-toimintaa. Samanaikaisesti kun sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita asetellaan uusiin asentoihin Pohjois-Karjalassa ensi vuoden alusta alkaen ja koko maassa vuoden 2019 alusta alkaen, on muistettava hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuus. Siihen kansalaisopisto tuo oman merkittävän panoksensa.

Tarjoamme monipuolista vapaa-ajan harraste- ja viriketoimintaa sekä sivistystä – ja vielä enemmänkin. Onkin oikeutettua sanoa, että Siun soten ja muiden julkisten palvelurakenteiden muutosten myötä kansalaisopiston rooli kuntalaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä on entistä merkittävämpi. Tarjontamme on kaikille avointa kuntarajoista riippumatta.

Keski-Karjalan kansalaisopisto on päättänyt laskea opintoryhmän opiskelijamäärän minimikokoa seitsemästä kuuteen opiskelijaan. Muutos koskee koko toimialuetta eli Kiteetä ja Rääkkylää. Muutos perustuu toiminta-alueemme väestömuutoksiin. Haluamme näin entisestään vahvistaa kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia kansalaisopiston toimintaan.

Tervetuloa osallistumaan opiston toimintaan, entiset ja uudet opiskelijat – tervetuloa opiskelemaan, oppimaan, virkistymään ja sivistymään Keski-Karjalan kansalaisopistoon!

Kyösti Värri
rehtori