Hakijalle

Hakijalle


Hakijalle

 

Olet lämpimästi tervetullut lukioomme.

Kiteen lukio tarjoaa sinulle laadukasta opetusta ja tukea opintoihisi. Asuminen ja opiskelu Kiteellä on edullista. Kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja löytyy kauempaa tuleville helposti.
 
Voit hakea Kiteen lukioon kevään yhteishaun lomakkeella osoitteessa https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/lukiokoulutus
Yhteishaun lisäksi hakijan tulee täyttää lukion ainevalintakortti.  Ainevalintakortti on palautettava yhteishaun loppuun mennessä lukiolle osoitteeseen Kiteen lukio, Koulutie 3, 82500 Kitee.  Ainevalintakorttia täyttäessä kannattaa tutustua Kiteen lukion opetustarjontaan.
 
Saat apua ainevalintakortin täyttämiseen omalta opoltasi, lukion opoilta  tai alasivulta ”vinkkejä ainevalintoihin”. 
 
Kiteen lukion keskiarvoraja on 7,3.  Keskiarvo lasketaan seuraavista oppiaineista: äidinkieli ja kirjallisuus, ruotsi, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, terveystieto, maantieto sekä musiikki, liikunta ja kuvataide.
 
Lukio-opinnoissa sinä tarvitset tietokoneen, jota voit kuljettaa päivittäin mukanasi. Jotta tietokone soveltuu myös ylioppilastutkinnon kokeessa käytettäväksi, on sen täytettävä Ylioppilastutkintolautakunnan asettamat vaatimukset, jotka löytyvät täältä. Oppivelvollisuuden laajentumisen myötä opintonsa syksyllä 2021 aloittavat opiskelijat saavat tietokoneen oppilaitokselta.

Kiteen lukion opiskelijakunnan laatiman infovideon voit katsoa klikkamalla tätä.
 

Lukioon aikuisena? 

 

Kiteen lukiossa voit opiskella aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti suorittaen aikuislukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon. Aikuislukion opiskelijat osallistuvat samoille tunneille nuorten lukiokoulutuksessa opiskelevien kanssa klo 8 ja 15 välisenä aikana. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa kokonaan tai osittain itsenäisesti opiskellen tai verkko-opintoina. 

Aikuislukion kokonaiskurssimäärä on 44 kurssia (vrt. nuorten oppimäärässä 75 kurssia). Opiskeluaika voi vaihdella puolestatoista neljään vuoteen opiskelijan yksilölliset valinnat, tavoitteet ja elämäntilanne huomioon ottaen. Tutkintotavoitteisessa opiskelussa opetus on maksutonta. Opiskelija vastaa itse oppimateriaalien hankinnasta.

Aineopiskelu:
Kiteen lukioon on mahdollista tulla opiskelemaan yksittäisiä kursseja aineopiskelijana. Opetuksen sisältävä kurssimaksu on 45 €/kurssi. Opiskelija hankkii itse kurssilla käytettävän oppikirjan tai muun oppimateriaalin.
 

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

Sisältöjulkaisija

PTV-sisältö

Hakijalle linkit

Sivu arviointi ja palaute