Ajankohtaista Kiteen kaupungissa

angle-left Sisäministeri Krista Mikkonen vieraili maanantaina Kiteellä

Sisäministeri Krista Mikkonen vieraili maanantaina Kiteellä

Kiteen Puhoshallilla Mikkonen perehtyi Kiteen Mato ja Multa Oy:n ja Nordic Freeze Dry Oy:n tulevaisuuden visioihin ja strategioihin. Ennen Puhoshallille saapumista hän vieraili Tohmajärven lammastilalla.

Maanantaina (23.1.) sisäministeri Krista Mikkonen (Vihr.) perehtyi Kiteen Mato ja Multa Oy:n toimintaan, joka on kehittänyt ja patentoinut ekologisen järviruoko perusteisen kasvualustan. Tuotteen raaka-aineet kerätään vesistöistä, ja on näin varsin ympäristöystävällinen. 

Nordic Freeze Dry Oy on vuorostaan erikoistunut pakastekuivaukseen. Se on säilöntämenetelmä, jossa ei tarvita lisä- tai säilöntäaineita, ja lisäksi menetelmä säilyttää tärkeät vitamiinit. Tarkoitus on, että yrityksen operatiivinen toiminta käynnistyy syksyllä 2023.

- Uskon, että yrityksillä on tulevaisuudessa potentiaalia. Yritysten raaka-aineet löytyvät myös läheltä. Tällaisia esimerkkejä tarvitaan Suomessa lisää, sisäministeri Krista Mikkonen toteaa.

Krista Mikkonen tapasi vierailullaan myös Business Joensuun ja Keski-Karjalan kehitysyhtiön edustajia. Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen osallistui myös tapaamisiin.

Krista Mikkonen tutustui ennen Puhoshallin vierailua Tohmajärven lammastilaan.

 

 

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
 040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee