Sisältöjulkaisija

angle-left Suomen Vetylaakso ry. on perustettu

Suomen Vetylaakso ry. on perustettu

Itä-Kaakko alueella toimiva Suomen Vetylaakso ry. on aloittanut taipaleensa. Yhdistyksen tavoitteena on hyödyntää uusiutuvan energian suuri potentiaali. Kiteen kaupunki on yhdistyksessä mukana.

Juuri perustetun Suomen Vetylaakso ry:n tavoitteena on hyödyntää Itä-Kaakko alueella löytyvä uusiutuvan energian suuri potentiaali. Toisaalta tavoitteena on myös ratkaista haasteita, eli muun muassa tutkakysymyksiä ja energiasiirtoverkon kapasiteettia.

-Alueen liiketoimintapotentiaalin hyödyntämiseksi ja elinvoiman säilyttämiseksi tarvitaan kaikkien uusiutuvan energian ja vetytalouden alueella toimivien tahojen voimien yhdistämistä, kiteyttää Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Risto Hiltunen.

Yhdistyksen toiminnassa ovat mukana tällä hetkellä Kiteen kaupungin lisäksi muun muassa Lappeenrannan ja Loviisan kaupungit sekä Business Joensuu, että monet muut alueen yritykset.

Uusiutuvasta energiasta muodostumassa merkittävä tuotantotapa lähivuosina

Fingridin arvioiden mukaan uusiutuvan energian kasvuvauhti kiihtyy lähivuosina. Tuulivoimaa ja aurinkovoimaa ennakoidaan tuotettavan vuoteen 2030 mennessä moninkertaisesti nykyiseen nähden. Tuulivoiman tuotantokapasiteetin ennakoidaan olevan vuonna 2030 yli 21 000 MW, ja aurinkovoiman yli 7 000 MW.  Vedyntuotannossa on myös valtava kasvupotentiaali.

Suomen Vetylaakson pitempiaikaisena tavoitteena on luoda alueelle lukuisia uusiutuvaan energiaan liittyviä uusia työpaikkoja, ja saada alueelle merkittäviä investointeja. Yhdistyksellä on käynnissä aktiivinen jäsenhankinta, ja tavoitteena on, että sillä olisi vuonna 2025 viisikymmentä jäsentä. Tavoitteena on saada yhdistyksen toimintaan lähivuosina myös EU-rahoitusta.

 

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute