Sisältöjulkaisija

angle-left Stora Enson entisen saha-alueen hyödyntämismahdollisuuksia selvitetään hyvässä yhteistyössä 

Stora Enson entisen saha-alueen hyödyntämismahdollisuuksia selvitetään hyvässä yhteistyössä 

Kiteen kaupunki, Stora Enso, Keski-Karjalan Kehittämisyhtiö KETI ja Business Joensuu ovat aloittaneet tiiviin yhteistyön Kiteen entisen saha-alueen kehittämiseksi. 

Yhteistyöosapuolet kokoontuivat yhteiseen keskusteluun 3.12.2020 selvittääkseen erilaisia saha-alueelle soveltuvia liiketoimintavaihtoehtoja. Kaikki osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että Kiteen entinen saha-alue ja sen olemassa olevat rakennukset tarjoavat hyviä mahdollisuuksia monentyyppiselle liiketoiminnalle.

–    Mitään liiketoimintamahdollisuuksia tai vaihtoehtoja ei tässä vaiheessa suljeta pois, kertoo Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen. – Eri vaihtoehtojen toteuttamispotentiaalia arvioidaan Stora Enson johdolla. 

Muut osapuolet tukevat Stora Ensoa arviointivaiheen toimissa ja hyödyntävät omia verkostojaan uuden toimijan tai toimijoiden löytämiseksi. Tietojen luottamuksellisuuden vuoksi yksittäisistä mahdollisista liiketoimintavaihtoehdoista ei tässä vaiheessa ole enempää kerrottavaa. 

Sahan viimeiset tuotantolähetykset toimitettiin helmikuussa 2020 ja tuotannon työsuhteet ovat päättyneet. Alueella sijaitseva satama jatkaa toimintaansa ja sillä on edelleen kansainvälisen sataman status. Stora Enso huolehtii, että sahan ympäristön pilaantuneet maa-alueet kunnostetaan ja prosessilaitteistot puretaan. Kaikkien toimenpiteiden ja hallien siistimisen jälkeen tilojen on tarkoitus olla käyttövalmiita teolliseen jatkokäyttöön syksyllä 2021.

Lisätiedot: kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen, p. 040 105 1001, pekka.hirvonen@kitee.fi

Ilmakuvassa Kiteen sahan alue kesäisenä päivänä.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute