Sisältöjulkaisija

angle-left Sisäministeri Krista Mikkonen vieraili maanantaina Kiteellä

Sisäministeri Krista Mikkonen vieraili maanantaina Kiteellä

Kiteen Puhoshallilla Mikkonen perehtyi Kiteen Mato ja Multa Oy:n ja Nordic Freeze Dry Oy:n tulevaisuuden visioihin ja strategioihin. Ennen Puhoshallille saapumista hän vieraili Tohmajärven lammastilalla.

Maanantaina (23.1.) sisäministeri Krista Mikkonen (Vihr.) perehtyi Kiteen Mato ja Multa Oy:n toimintaan, joka on kehittänyt ja patentoinut ekologisen järviruoko perusteisen kasvualustan. Tuotteen raaka-aineet kerätään vesistöistä, ja on näin varsin ympäristöystävällinen. 

Nordic Freeze Dry Oy on vuorostaan erikoistunut pakastekuivaukseen. Se on säilöntämenetelmä, jossa ei tarvita lisä- tai säilöntäaineita, ja lisäksi menetelmä säilyttää tärkeät vitamiinit. Tarkoitus on, että yrityksen operatiivinen toiminta käynnistyy syksyllä 2023.

- Uskon, että yrityksillä on tulevaisuudessa potentiaalia. Yritysten raaka-aineet löytyvät myös läheltä. Tällaisia esimerkkejä tarvitaan Suomessa lisää, sisäministeri Krista Mikkonen toteaa.

Krista Mikkonen tapasi vierailullaan myös Business Joensuun ja Keski-Karjalan kehitysyhtiön edustajia. Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen osallistui myös tapaamisiin.

Krista Mikkonen tutustui ennen Puhoshallin vierailua Tohmajärven lammastilaan.

 

 

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute