Sisältöjulkaisija

angle-left Koronan ajankohtaiset Kiteellä 16.2.2021

Koronan ajankohtaiset Kiteellä 16.2.2021

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista. Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on edelleen kielletty Itä-Suomen alueella 22.3.2021 saakka. Koko Pohjois-Karjala – myös Kitee - on tällä hetkellä koronavirusepidemian perustasolla.

Itä-Suomen aluehallintovirastosta muistutetaan, että rajoituksista on hyötyä vain, jos niitä vastuullisesti noudatetaan. On siis tärkeää, että kaikki suhtautuvat vakavasti ja vastuullisesti kokoontumisrajoituksiin ja noudattavat annettuja viranomaismääräyksiä ja ohjeita.

Vain vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene. Vaikka rokottaminen on saatu käyntiin, se ei vielä poista tarvetta noudattaa annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita. 

AVI pyytää edelleen muistamaan #5valttia:

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

 2. Pidä yli 2 metrin turvaväli.

 3. Pese kädet, yski hihaan. 

 4. Käytä kasvomaskia.

 5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Vietetään turvallinen talviloma ilman turhaa matkustamista ja ylimääräisiä lähikontakteja. 

Pidetään huolta toisistamme, aloitetaan itsestämme!


Kertauksena Kiteen kaupungin toistaiseksi voimassa olevat palvelut:

 • Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa myös perusopetuksessa. 

 • Kiteen lukiossa on voimassa maskisuositus. Opiskelijoille suositellaan oman maskin käyttöä. 

 • Etätyösuositus aina kun mahdollista.

 • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

 • Maskisuositus on voimassa kaikissa vapaa-aikatiloissa. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesutiloissa tai uimahallin allastiloissa.

 • Kiteen kaupungin nuorisotilat ovat avoinna. Tilojen henkilömääriä rajoitetaan ja yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä.

 • Kirjastot ovat avoinna, asioidessa on voimassa maskisuositus.

 • Aikuisten ja ikäihmisten sisäliikunnan harrasteryhmien toiminta Kiteen kaupungin tiloissa on keskeytetty. Tämä ei koske SM-tason harjoittelua. Myös liikuntatoimen toteuttamat ikäihmisten sisäliikuntaryhmät on keskeytetty.

 • Lasten ja nuorten harrasteryhmät voivat halutessaan jatkaa toimintaansa Kiteen kaupungin tiloissa. Junioriottelut voidaan järjestää ilman yleisöä ja tarvittavat varotoimenpiteet huomioiden. Myös Kesälahdella tapahtuva lasten ja nuorten harrastetoiminta sekä koulun kerhotoiminta voivat jatkua normaalisti. 

 • Ulkopuolisten läsnäoloa harrasteryhmien tiloissa ja toiminnoissa ei sallita.

 • Urheilutalo-Uimahalli Vespeli on avoinna maanantaista perjantaihin. Uimahallissa rajoitetaan tarvittaessa sisään otettavien asiakkaiden määrää. Viikonloppuisin Vespelin tiloissa on käytössä omavastuuvuorot ja kuntosali on käytössä avainkortilla.

 • Vespelin ja Paloaseman kuntosalit ovat avoinna ja niissä rajoitetaan sisään otettavien asiakkaiden määrää.

 • Kiteen ja Kesälahden seniorikuntosalit ovat suljettuina.

 • Kiteen Jäähallin kaupungin tarjoamat yleisöluisteluvuorot on keskeytetty.

Keski-Karjalan kansalaisopiston kursseja on käynnissä kurssikohtaisesti harkiten, ryhmäliikuntakurssit pois lukien. Kursseilla noudatetaan AVIn kokoontumisrajoituksia sekä voimassa olevia hygieniaohjeita.

Kiteen kaupungin alueen talviset ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaaliin tapaan. Turvavälit tulee huomioida myös ulkona liikkuessa.

Lisätiedot: hallintopäällikkö Teppo Koskinen, teppo.koskinen@kitee.fi, p. 040 105 1012

 

Kiteen kaupungintalon pääsisäänkäynti on toistaiseksi avoinna klo 9-15. Kaupungintalon muut ovet pidetään suljettuina. Kaupungin asiointipisteillä asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen kaupungin toimistoissa onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Kaikissa Kiteen kaupungin toiminnoissa noudatetaan viranomaismääräysten mukaisia kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia. Kaupunki seuraa koronatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja reagoi siihen tarvittaessa. Ajankohtainen ohjeistus löytyy aina kaupungin verkkosivuilta.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Vesiväreillä maalattuja sinisen ja vihreän sävyisiä koronaviruksia.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute