Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvinvointitempaus Kiteen Tekstiilitehtaan toiminnan tueksi

Hyvinvointitempaus Kiteen Tekstiilitehtaan toiminnan tueksi

Kiteen kaupunki on mukana hyvinvointitempauksessa, jossa pyritään säilyttämään Kiteen Tekstiilitehtaan tuotanto paikkakunnalla myös tulevaisuudessa. Tuotteet hyvinvointitempaukseen on lanseerattu 4.marraskuuta.

Kiteellä sijaitsevan Marimekon tehtaan vihki käyttöön vuonna -74 itse presidentti Urho Kekkonen, toiminnan aloitti Armi Ratia ja sen nosti kukoistukseensa Kirsti Paakkanen. Tehdas tunnetaan nykyään Kiteen Tekstiilitehtaana. Kiteeltä on viety suomalaista designia maailmalle jo peräti kuuden vuosikymmenen ajan. 

- Kiteen Tekstiilitehdas on tärkeä osa suomalaisen designin historiaa, ja siksi haluamme ehdottomasti pitää nämä työpaikat juuri täällä. Nyt luodaan mahdollisuus yksityisille ihmisille olla auttamassa ja vaikuttamassa ostopäätöksellään, että Suomessa historiallinen toiminta säilyy, kertoo Kiteen Tekstiilitehtaan toimitusjohtaja Harri Nyman.
Konkurssiuhan alla toimiva Kiteen Tekstiilitehdas aloittaa tempauksen yhteydessä oman tuotannon. Kiteen kaupunki yhteistyössä Viisas Elämä -kustantamon kanssa haluaa olla mukana ylläpitämässä tuotannon säilymistä Suomessa ja tukemassa paikallista elinkeinoa.

-Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus olla tukemassa pitkät perinteet omaavan, teollisen ompelimotoiminnan jatkumista Suomessa ostamalla kiteeläisiä käsityötuotteita. Kiteen elinvoiman kannalta jokainen työpaikka on elintärkeä ja niiden säilymisestä meidän on taisteltava, Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Risto Hiltunen jatkaa.

Tuotteet valmistetaan Kiteellä

Suomessa painettujen tekstiilien suunnittelijoina ovat toimineet järvenpääläinen kuvataiteilija Rasaliina Jänö ja äänekoskelainen graafikko Jonna Nisu. Jänön fantasiaa ja luonnon kauneutta huokuvat kuvitukset tuovat arkeen ripauksen taikaa ja uusien maailmojen lumoa. Nisun graafisessa tuotannossa toistuvat usein raikkaat väriyhdistelmät ja yksinkertainen muotokieli. Kiteellä valmistetut kukkarot, penaalit, laukut ja siivousliinat tulivat myyntiin Viisas Elämän verkkokauppaan 4.marraskuuta.

Voit olla mukana tukemassa Kiteen Tekstiilitehtaan kulttuurisesti merkittävää toimintaa ja suomalaista käsityötä ostamalla tehtaalla valmistettuja tuotteita. Myös yritykset ja yhteisöt voivat lähteä mukaan hyvinvointitempaukseen tilaamalla Kiteen Tekstiilitehtaan tuotteita omalla logollaan osoitteesta omat.tuotteet@kiteentekstiilitehdas.fi.

 

Tuotteet lanseerattiin Viisas Elämän verkkokaupassa 4.11.2023 ja kauppaan pääset tästä

Lisätietoa projektista ja video löytyy tästä

Kuvassa kukkaro, joka on mukana Kiteen Tekstiilitehtaan kampanjassa.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute