Sisältöjulkaisija

angle-left Aluevaali 23.1.2022

Aluevaali 23.1.2022

Vaalipäivän 23.1.2022 klo 9 - 20 äänestyspaikat: kaupungintalo, Puhoksen koulu, Sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarinen, aula, sekä Kesälahden kirjasto.

Asiat, jotka kannattaa tietää aluevaaleista

 

Aluevaaleissa valitaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle 59-jäseninen aluevaltuusto, jonka tehtäviin kuuluu jatkossa sosiaali- ja terveyshuollon sekä pelastustoimen palveluiden järjestäminen. Niihin sisältyy laaja kirjo jokaisen kansalaisen arkeen vaikuttavista palveluista. Neuvola, lastensuojelu, mielenterveyspalvelut, vanhustenhoiva ja väestönsuojelu ovat esimerkkejä siitä, millaisten asioiden rahoituksesta aluevaltuusto tulee päättämään.

 

Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto. Hyvinvointialueet on perustettu valtion soteuudistuksessa turvaamaan yhdenvertaiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut myös tuleville sukupolville. Pohjois-Karjalan hyvinvointialueeseen kuuluvat Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.


Vaalipäivänä 23.1. kukin äänestää äänioikeusilmoituksessa mainitussa äänestyspaikassa. Paikat ovat:

Kiteen kaupungintalo, Puhoksen koulu, Sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarinen, aula, sekä Kesälahden kirjasto.

Aluevaaleissa pohjoiskarjalainen voi äänestää ehdokasta Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen ehdokaslistalta.

 

Tiedot aluevaaliehdokkaista löytyvät kootusti sivustolta www.siunsote.fi/aluevaalit oikealta lisätietoja-kohdasta. Tietoa hyvinvointialueesta on saatavilla www.siunsote.fi/hyvinvointialue

Omaa aluevaaliehdokasta voi kartoittaa muun muassa vaalikoneista, joita on useiden eri medioiden verkkosivuilla.

 

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on haastanut Etelä- ja Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan äänestyskilpailuun, jossa mitellään korkeimmasta äänestysprosentista aluevaaleissa. Häviäjä tarjoaa torikahvit siinä voittaja-alueen kunnassa, jossa on äänestetty kaikkein vilkkaimmin.

 

Aluevaalit toimitetaan epidemiatilanteen edellyttämillä järjestelyillä. THL:n näkemyksen mukaan äänestäminen on vähäisen riskin tilanne.

 

Kiteen ennakkoäänestyspaikoilla on huolehdittu terveysturvallisuudesta niin, että käsidesien ja maskiautomaatin lisäksi äänestäjälle annetaan oma kynä äänestysmerkinnän ja allekirjoituksen tekemistä varten. Pienemmissä tiloissa kuten valtuustosalissa ja Kesälahden kirjastossa on lisäksi varattu ilmanpuhdistimia puhdistamaan ilmaa.

Lue lisää vaalista täältä

Vaaliuurna, leimattu lippu pudotetaan uuraan

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute