Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

angle-left Pyöräilijän paikka liikenteessä?

Pyöräilijän paikka liikenteessä?

Pyöräilykausi on käynnistynyt ja parhaillaan vietetään myös pyöräilyviikkoa. Talven jäljiltä kannattaa muistaa kuitenkin seuraavat ohjeet.

Polkupyörä on ajoneuvo, joten sen paikka on joko ajoradalla tai erikseen liikennemerkillä osoitetulla pyörätiellä. Myös pihakadulla, kävelykadulla ja pyöräkadulla saa ajaa pyörällä. Muista nämä pyöräillessäsi:

• Aja pyörätiellä oikeassa reunassa. Yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä muista antaa jalankulkijoille turvallinen tila ja huomioi heidät ohittaessa ja varoita hyvissä ajoin soittokellolla.

• Pyöräily on kiellettyä jalkakäytävällä, moottoritiellä ja moottoriliikennetiellä. Vain alle 12-vuotiaat saavat pyöräillä jalkakäytävällä. Erotat jalkakäytävän pyörätiestä siitä, että jalkakäytävällä ei yleensä ole liikennemerkkiä.

• Kävelykadulla ja pihakadulla saa pyöräillä, mutta ajonopeus on sovitettava jalankulun mukaisesti ja jalankulkijoille annetaan esteetön kulku.

• Pyöräkadulla kuljetaan pyöräilijöiden ehdoilla, jalankulkijoille on jalkakäytävät.

• Pyöräilyn säännöt koskevat myös sähköpotkulautoja, joiden rakenteellinen enimmäisnopeus on 25 km/h.

Lisää pyöräilyviikosta voit lukea täältä

 

Kuvassa polkupyörän tanko ja taustalla näkyy vihreää luontoa epäskarppina. Kuva otettu päiväsaikaan, sillä kuvassa on luonnonvaloa.

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute