Ravintolat ja kahvilat

Matkailu hero

Ravintolat ja kahvilat

Kiteen ravintoloissa tarjoillaan aitoa karjalaista ruokakulttuuria

Karjalainen vieraanvaraisuus on aidoimmillaan Kiteen alueen ravintoloissa, kahviloissa ja palveluyrityksissä. Lähde karjalaiselle makumatkalle Kiteen ja Kesälahden aitoon karjalaiseen miljööseen!

Lohikeittoannos

Ravintolat ja kahvilat Kiteellä

 

Maalaisromanttinen Annin kartano tarjoaa pitopalvelua ja juhlatilat vanhassa, kauniisti remontoidussa kyläkoulussa Kiteen Muljulassa.

 

Irman tupa tarjoilee perinteistä kotiruokalounasta ja karjalaisia herkkuja Kiteen keskustassa, Fixus Kiteen pihapiirissä.

 

Paikallisen yrittäjän pyörittämä Kiteen Teboil on kotoisa kahvi- ja lounaspaikka aivan Kiteen keskustassa. Täällä on pohjoiskarjalainen kylätunnelma aidoimmillaan.
 

Neste Tolosenmäki on viihtyisä taukopaikka aivan Joensuuntien varressa muutaman kilometrin päässä Kiteen keskustasta ja kivenheiton takana juna-asemalta. Tarjolla on ruoka-annoksia niin mukaan kuin paikalla nautittavaksi.

 

Aivan Kiteen keskustassa sijaitseva ABC Kitee tarjoilee niin lounasta kuin pikaruokaa, ja on suosittu taukopaikka sekä kyläläisten että ohikulkijoiden keskuudessa.

 

Sisustus-kahvila Wilhelmiina tarjoilee idyllisen palan karjalaista vieraanvaraisuutta. Itse leivotut pullat ja leivonnaiset ovat aina tuoreita, ja tarjolla on myös raikkaita salaatteja ja ruokaisia piiraita. Samalla reissulla voi hoitaa myös tuliaisostokset.

 

Matkailukeskus PajarinHovi on monipuolinen matkailukohde Kiteen Puhoksessa valtatie 6:n varrella. Ravintolassa on tarjolla päivittäin kotiruokalounasta, ja lähes aina listalta löytyy kuuluisia Puruveden muikkuja.

 

Vanhan Ojamäen koulun tiloissa toimiva Maijan juhla- ja pitopalvelu kuuluu Karelia a la carte -verkostoon ja vaalii karjalaista ruokaperinnettä. Tilattuna saatavilla on itse leivottuja karjalanpiirakoita ja muita perinteisiä karjalaisia makuja.

 

Papinniemen leirikeskus

Kulkurin hovi/Papinniemen leirikeskus sijaitsee kauniilla paikalla kirkasvetisen Pyhäjärven rannalla! Tiloissamme voit järjestää tapahtumia tai perhejuhlia jopa 100 hengelle. Juhlatilojen lisäksi on myös majoitusmahdollisuus 40 hengelle sekä saunatilojen vuokraus n. 30 hengelle. Tapahtumien yhteyteen pystymme myös järjestämään tarjoilun toiveidenne mukaan

 

Kotoisa Lounaskahvila Viljami tarjoilee kotiruokalounasta arkisin Kiteen keskustassa.

 

Ravintola Pajokka Kiteen keskustien varrella on viihtyisä kebabravintola, josta saa annoksia myös mukaan.

 

Perinteikäs Kiteen Kotileipomo on tunnettu koko Pohjois-Karjalassa herkullisista ja perinteikkäistä leivonnaisistaan, joita leipomo tekee aivan omalla tyylillään. Poikkea leipomomyymälässä tai keskustan kahvilassa, et tule pettymään!

 

Yksi Kiteen maamerkeistä on ehdottomasti Hotelli Kiteenhovi. Hotellin yhteydessä olevasta ravintolasta saa muun muassa herkulliset pitsat ja burgerit sekä Sutkin krouvista maistuvat juomat.

 

Legendaarinen Ravintola Karhu vaalii karjalaista peijaisperinnettä omaan tyyliinsä Kiteen keskustassa. Täyden Karhun lavalle on noussut iso liuta Suomen nimekkäimpiä esiintyjiä, ja perusperjantainakin ravintolassa on iloinen karjalainen tunnelma.

 

Yksi Kiteen tuoreimmista tulijoista on Meijerin baari, joka aloitti toimintansa 13.6.2023. Kahviosta löytyy suolaista ja makeaa. Tarjolla oman kylän tuotteita. Anniskeluoikeudet. 

 

Kiteen Puhoksessa Valtatie 6:n varrella sijaitseva UniPulla Oy on leipomo-kahvila, johon on helppo poiketa nauttimaan itse tehtyjä tuoreita leivonnaisia sekä maistuvaa kotiruokalounasta karjalaiseen tyyliin.

 

Ravintolat ja kahvilat Kesälahdella

 

Kesälahden kotiseutumuseon kesäkahvilassa on mukava istahtaa kesäsesongin aikaan vastakeitetylle kahville ja jäätelölle.

 

Upean, kirkasvetisen Puruveden rannalla Kesälahdella sijaitseva legendaarinen Ruokkeen lomakylä avaa kesäkausiksi ravintolan, jossa voi muun touhun lomassa poiketa kevyellä lounaalla tai jäätelöllä.

 

Perinteikäs Pivanka tarjoilee Kesälahdella Kutostien varressa maistuvaa kotiruokalounasta sekä a la carte -annoksia niin isoille kuin pienille syömäreille.

 

Neste Kesälahti, Villala on rauhallinen taukopaikka Kerimäentien varrella. Tarjolla on kaikkea kahvista sämpylöihin.

 

Hummovaarassa sijaitseva Juhanantupa on nähtävyys. Käsinveistetyistä hirsistä rakennettu tupa massiivisine kiviuuneineen kutsuu istahtamaan kahville pidemmäksikin aikaa. Tilauksesta saatavana myös perinteistä karjalaista ruokaa.

 

Karin Cafe tarjoilee pitsaa, kebabia ja grilliruokaa Kesälahden keskustassa.

 

Sovintola on Kesälahden kirkonkylällä vanhassa kauniissa koulurakennuksessa sijaitseva käsityöpuoti. 

 

Matamin Lumo kahvila Sovintolan rakennuksen päädyssä tarjoilee ihania kahvileipiä joka makuun. Myytävänä myös sisustustuotteita.

 

Kaupat ja palvelut

 

Kiteellä ja Kesälahdella on mukava valikoima kauppoja ruokakaupoista erikoiskauppoihin.

Tutustu tarjontaan matkailuesitteestä tai hae palvelua yritys- ja palveluhakemistosta.

 

Matkailuesitteet

Sydänkarjala -esite 2024 suomeksi

Sydänkarjala - Official Travel Guide 2023

Sydänkarjala - Offizieller Reiseführer 2023

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

Matkailuneuvonta yhteystiedot

Matkailuneuvonta

Kitee Tourist Information - A Nightwish Story -keskus
Kiteentie 13, 82500 KITEE

Avoinna Open
ma-pe, monday to friday10-17
p. 040 105 1021

Opastettuja ryhmä- ja tilauskäyntejä
Guided Tours, 
yhteydenotot viikkoa ennen suunniteltua käyntiä
Please contact week before visit: make.hyvonen@gmail.com // nightwishstory@gmail.com, p. 050 364 7267

Kiteen kaupungin kesäinfopisteet 

Sovintola, Kesälahti
Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti
Avoinna ti - pe 10 - 17, la 10 - 16
10.6. - 11.8.2024
puh. 040 105 2008
matkailuneuvojat@kitee.fi

Puhoksen Myllyravintola, Vanha Puhos
Myllyniemi 4, 82430 Puhos
20.6. - 4.8.2024
Avoinna to - pe klo 10 - 17
puh. 040 105 2012
matkailuneuvojat@kitee.fi

Talvella matkailuneuvonta asiointipisteissä 
Kiteellä, puh. 040 105 1020
Kesälahdella, puh. 040 105 2222

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute