Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta edistää, opastaa ja valvoo laadukkaan rakennuskannan sekä viihtyisän ympäristön syntymistä ja säilymistä. Rakennusvalvonnan tehtävänä on valvoa rakennustoimintaa viranomaisena yleisen edun kannalta ja osaltaan huolehtia, että rakentamisessa noudatetaan maankäyttö- ja rakennuslain määräyksiä. Rakennusvalvonta ohjaa ja neuvoo rakentamisessa, antaa suunnittelijoille ohjeita, valvoo omalta osaltaan kaavojen toteumista ja noudattamista sekä päättää maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista lupa-asioista.

Kiteellä rakennusvalvontaviranomaisena toimii ympäristölautakunta, jonka alaisena toimii rakennustarkastaja. Rakennustarkastaja vastaa pääsääntöisesti rakentamisen neuvonnasta ja valvonnasta.

Kun suunnittelet rakentamista, ota yhteyttä rakennusvalvontaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin varmistat ohjaamisen, neuvonnan ja lupaprosessin sujuvuuden.

Kiteen rakennusvalvonnassa on käytössä paperinen lupakäsittely ja paperiarkisto.

Asiointi rakennusvalvonnassa

Rakennusvalvonta suosittelee ottamaan yhteyttä aina ennen rakennusvalvonnassa käyntiä joko soittamalla tai sähköpostilla, niin asiointi sujuu nopeammin. Rakennusvalvonnan yhteystiedot ovat sivun oikeassa reunassa.

Rakennustarkastaja on yleensä tavattavissa toimistoaikoina sekä erikseen sovittavina aikoina. Katso erilliset poissaolotiedot alta. Rakennustarkastajan toimistoajat:

 - Maanantaisin klo 9.00 - 12.00 ja klo 13.00 - 15.00

 - Torstaisin klo 9.00 - 12.00

Poissaolotiedot:     Rakennustarkastaja kesälomalla  24.6. - 21.7.2019

 

 

Asiakirja- ja mediatiedostot

Asiakirjat
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • PTV-sisältö

    Otsikko: Ajankohtaista

    AJANKOHTAISTA