Puistot ja viheralueet

Puistot ja Viheralueet

Puistot ja viheralueet

Viheralueet

Kaupungin viheralueiden viihtyisyydestä ja turvallisuudesta huolehditaan pitämällä alueet siisteinä hoitamalla nurmikoita ja monivuotisia istutuksia sekä raivaamalla "ryteiköitä". Keskustan puistoja ja kiinteistöjen pihoja koristellaan  vuosittain tuhansin erilaisin kesäkukin.

Taajamametsiä hoidetaan suunnitelman mukaisesti asukkaiden toiveita kuunnellen.

Matonpesu

Kiteellä on kaksi matonpesupaikkaa, toinen Puhoksessa ja toinen Kesälahden Aittolahdessa.

Puhoksen matonpesupaikka sijaitsee Myllyniemessä, vanhan myllyrakennuksen takana. Matonpesulaituri on kuivalla maalla, hiekkapatjan päällä. Matonpesupaikalla on pesupöydät ja vesi tulee verkostosta.

Kesälahden matonpesupaikka sijaitsee Aittolahdessa Myllyrannantiellä. Matonpesupaikka on kuivalla maalla ja paikalla on pesupöydät. Vesi tulee verkostosta.

Leikkikentät

Päiväkoti Kiepin yhteydessä oleva liikennepuisto ja päiväkodin piha-alue ovat lapsiperheiden käytettävissä päiväkodin toiminta-ajan ulkopuolella (talvella klo 17 jälkeen ja kesä-heinäkuussa klo 15 jälkeen). Puistossa voi ajaa omilla pyörillä ja autoilla.

Kiteen kaupunki ja MLL Kitee pitävät liikennepuistoa avoinna myös kesällä 2021. Tuolloin liikennepuiston aukioloaikoina käytössä on polkuautoja yms.  lapsille ajokäyttöön soveltuvia ajoneuvoja.

Lisäksi pienemmät leikkipaikat sijaitsevat Sepänniemessä Koskelontien ja Tavintien välisellä alueella, Peltolassa Helyläntien vieressä ja Kytänniemessä Varstatien päässä.

Kesälahdella leikkikenttä sijaitsee Juutintien varrella.
 

 

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

Sisältöjulkaisija

Susanna Havurinne

kaupunginpuutarhuri
 040 105 1219
susanna.havurinne@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute