Lapsiraha

Lapsiraha

Kiteen kaupunki alkoi maksaa kaikista syntyneistä kiteeläisistä vauvoista ja adoptoitavista lapsista 500 euron suuruista lapsirahaa vuoden 2020 alusta alkaen. 

Lapsiraha maksetaan ostoseteleinä, jotka käyvät maksuvälineenä Kiteen kaupungin alueella toimiviin yrityksiin. Kymmenen ostosetelin kokonaispaketissa kukin seteli on 50 euron arvoinen. Alkoholi- ja tupakkatuotteet eivät sisälly seteleillä hankittaviin tuotteisiin.

Seteleiden saamiseksi lapsen ja hänen huoltajansa tulee olla kirjoilla Kiteellä. Lapsiraha on saajalleen veronalaista ansiotuloa. Seteliin tulevat huoltajien tiedot otetaan väestörekisteristä.

Lapsirahaseteleiden käyttöaikaa ei ole rajattu: ne ovat voimassa toistaiseksi.

 

Mihin kaikkeen ostoseteleitä voi käyttää?

Kiteeläisille yrityksille lähetettiin syksyn 2020 aikana kirje, jossa Kiteen kaupunki kutsui alueella toimivat yritykset mukaan ostoseteleiden toteuttamiseen. Kutsu käsittää myös ketjujohtoiset yritykset. 

Ostoseteli käy myös palveluiden hankintaan, kunhan yrityskriteeri täyttyy.

Apteekki-, veikkaus-, tai lahjakorttien ostamiseen ei Kiteen kaupunginvaltuusto ole toistaiseksi ottanut kantaa. Kiteen kaupunginvaltuusto ei päätöksessään rajaa kyseisiä tuotteita pois. Rajaus koskee vain alkoholi- ja tupakkatuotteita.

Etukorttien käyttöön liittyvät käytännön kysymykset kannattaa tarkistaa etukäteen yrityskohtaisesti. 

 

Lisätiedot: hallintopäällikkö , p. 040 105 1012, pasi.lamminluoto@kitee.fi

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

angle-left Team Family ryhmään kutsu

Tervetuloa Team Familyyn!

Kiteen kaupungin varhaiskasvatuksen Stop kiusaamiselle - hanke järjestää joka toinen tiistai 27.9.2022 alkaen tapaamisia perheille Yhteisötalolla.

Team Family ja tunnetaiteilijat - ryhmät kokoontuvat Yhteisötalolla osoitteessa Välttimäentie 4 joka toinen tiistai klo 17-18.30. Ensimmäinen kokoontuminen on 27.9. Team Family -ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat esim. säännöt ja perheen toimintatavat sekä rajojen asettaminen. Tunnetaiteilijoiden kokoontumiset koostuvat rennosta yhdessäolosta, askartelusta, peleistä, leikeistä ja tarjoiluista. Ilmoittautumista ei tarvita, vaan voit saapua paikalle sinulle sopivana iltana. Lue tarkemmat aikataulut ja ohjelmat esitteestä. Tervetuloa!

Tunnenaamat ja Jukka Hukka kirjat

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute