Kansainvälisyys

Kansainvälisyystoiminta

Kielen varhentamis-projekti 0-2 luokille jatkuu ja tuo kouluumme vierailijoita useista eri kulttuureista. Koulun arjessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan eri kieli- ja kulttuurialueilta kotoisin olevien oppilaiden ja heidän vanhempiensa kokemuksia ja kielitaitoa.

Tärkein painopistealue on työ asennekasvatuksessa ja suvaitsevaisuuden edistämisessä. Tavoite on saada ennakkoluuloja vähenemään ja poistumaan erilaisin keinoin. Omakohtaiset kansainväliset kokemukset ja kontaktit koulussa ja kotona auttavat tässä. Perheiden osuus asennekasvattajina on merkittävä.

 

Kansainvälinen toiminta 2023 – 2024

Kesälahden koulu on mukana Kiteen koulujen yhteisessä Erasmus – hankkeessa. Hyväksytyssä akkreditointihakemuksessa ohjelmakausi on suunniteltu viideksi vuodeksi, 2027 saakka. 

ERASMUS – hanketta esitettiin koko koululle yhteisessä salitilaisuudessa 31.10.2023

Ensimmäiset liikkuvuudet toteutuvat keväällä 2024. 

ERASMUS hankematkat:  

Kesälahdelta on lähdössä kahdeksan oppilasta ja kaksi opettajaa hankematkalle Saksaan, ystäväkouluumme Veit - Höser- Gymnasiumiin. 12.-18.5.2024

Yksi opettaja lähtee tammikuussa 2024 job shadowing vierailulle Tartoon.  

Kaksi opettajaa osallistuu täydennyskoulutuskurssille.  

Muut KV – liikkuvuudet: 

Saksan ystäväkoulusta on tulossa kahdeksan oppilasta ja kaksi opettajaa vierailulle kouluun 17.- 24.2.2024  Vieraat majoittuvat perheissä. 

Koulussamme vierailee opettaja Saksasta, Maximilian- Kolbe –  Gymnasiumusta Kölnistä 10.- 15.3.2024  

Samasta koulusta on kouluumme tulossa kuusi oppilasta ja kaksi opettajaa viikolla 21. Vieraat majoittuvat vuokramökissä.  

  

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute