Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista Kiteen kaupungissa

angle-left Vierailulla eduskunnassa

Vierailulla eduskunnassa

Kiteen kaupungin edustusto kävi tervehtimässä valtiovarainministeriä.

Työ Kiteen elinvoiman turvaamiseksi jatkuu aktiivisena: Kiteen kaupungin edustusto vieraili perjantaina 25.10.2019 valtiovarainministeri Mika Lintilän luona eduskunnassa. Ministerin kanssa haluttiin keskustella haastavasta tilanteesta, johon Kitee ajautui kesäkuussa 2019 Stora Enson ilmoittaessa Kiteen sahan sulkemisesta. 

Liikkeellä ei suinkaan oltu voivottelumielessä, vaan ministerille esiteltiin useita ratkaisuehdotuksia, joiden mukaisilla toimilla uhkaava kriisi voidaan selättää. Kitee yhdessä Keski-Karjalan kanssa on jo hakeutunut äkillisen rakennemuutoksen alueeksi ja laatinut hakemuksensa tueksi ainutlaatuisen kasvupaketin. Samoin Kitee osana Pohjois-Karjalaa tarjoutuu laajan systeemisen uudistuksen kokeilualueeksi. Tämä tarkoittaa muun muassa strategisten kärkihankkeiden käynnistämistä valtion rahoituksen myötävaikutuksella sekä erilaisia kokeiluja ja työllisyysperusteisia investointeja. Kiteen talous on terveellä pohjalla, ja kaupungin vahva tahtotila on pysyä elinvoimaisena, yrityksiä ja asukkaita houkuttavana asuinympäristönä. Onnistumisen pohjaksi kaupungin elinkeinotyötä on vahvistettu ja yrityksille on tarjolla edullisia ja toimivia tontteja sekä toimitiloja. 

Kaupungin viesti annettiin ministerille myös muistion muodossa, minkä lisäksi hän sai Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen laatiman ehdotuksen siitä, kuinka koko Pohjois-Karjala voisi toimia kestävän kasvun kokeilualueena. Näiden terveisten myötä ministerille ojennettiin viemisiksi paikallisia tuotteita, joiden laadusta voimme aina olla ylpeitä. 

Ministeri Lintilä näki tilanteen akuuttina ja oli yhtä mieltä siitä, että Kitee on pikaisen avun tarpeessa. Hän aikoi nostaa asiamme keskusteluun elinkeinoministeri Katri Kulmunin kanssa, joka myös on hyvin perillä Kiteen ahdingosta. Toivomme keskustelujen toteutuvan ja johtavan kannaltamme hedelmälliseen tulokseen.

Kiteen edustustossa olivat mukana Kiteen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Musikka, Kiteen kaupungin elinkeinopäällikkö Mikko Heickell, Kiteen Yrittäjien puheenjohtaja Esa Halttunen sekä kansanedustaja Hannu Hoskonen.
 

Kiteen edustustoa vierailulla valtiovarainministeri Mika Lintilän luona.

Otsikko Kotitalon kertomaa

KOTITALON KERTOMAA

YHTEYSTIEDOT

Asuntotoimisto avoinna:

maanantai klo 8 - 15
keskiviikko klo 8 - 15
perjantai klo 8 - 12

Asuntosihteerin puhelinajat:
Toimiston avoinna ollessa sekä tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 10

Marjut Kettunen

asumisneuvoja
 040 105 1212
marjut.kettunen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee