Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteellä kiinnitetään huomiota kaupunkivesien kattavaan hallintaan

Kiteellä kiinnitetään huomiota kaupunkivesien kattavaan hallintaan

Kiteen kaupunki on mukana ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa, jossa keskitytään hulevesien hallintasuunnitelman laadintaan.

Noin vuoden mittaisen hankkeen tavoitteena on suojella kiteeläistä rakennuskantaa ja ympäristöä. Samalla selkeytetään vastuukuvioita ja lisätään tärkeää tietoa hulevesistä. Hankkeeseen liittyvä hulevesikysely on avautunut Kiteen kaupungin verkkosivuilla, jossa jokainen voi ilmoittaa sade-ja sulamisvesistä johtuvia ongelmapaikkoja. Hulevesikyselyyn voit osallistua tästä.

-Kaupunki hallitsee asemakaava-alueella hulevesien käsittelyn järjestämisestä. Kiinteistön haltija kuitenkin huolehtii oman tontin sade-ja sulamisvesistä, Kiteen kaupungin projektiasiantuntija Sari Eronen toteaa.

Tervetuloa infotilaisuuksiin

Hulevesien hallinnasta järjestetään keväällä 2024 kaksi infotilaisuutta: Kesälahdella Sovintolassa keskiviikkona 20. maaliskuuta ja torstaina 21. maaliskuuta Kiteen Sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarisessa. Molemmat tilaisuudet alkavat klo 17.00. Tilaisuus on suunnattu kiinteistönomistajille ja muille kuntalaisille, joita hulevesien hallinta koskettaa. Teknisen toimen kyselyvartti  järjestetään ennen hulevesi-infoa, kahvittelun lomassa.  Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, pikkupurtavaa on ensimmäisille 35 henkilölle. Infotilaisuuden kesto on arviolta noin 1,5 tuntia.

Ympäristöministeriön käynnistämä Vesiensuojelun tehostamisohjelma 2019–2023 on merkittävä panostus vesien suojeluun: tavoitteena on Itämeren ja sisävesien hyvä tila. Ohjelman toimilla vähennetään maa- ja metsätalouden ravinnekuormitusta vesiin, puhdistetaan hylkyjä öljystä, kunnostetaan vesistöjä sekä vähennetään haitallisia aineita kaupunkivesistä.

Kuvassa puro, jossa lumien sulamisvettä. Kuvassa näkyy purossa virtaavan veden lisäksi myös lunta. Kuva on otettu metsästä kevätaikaan.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute