Sisältöjulkaisija

angle-left Tykistön sotamuistomerkki Kiteelle

Tykistön sotamuistomerkki Kiteelle

Heinäkuussa 2021 tulee kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun jatkosota alkoi Neuvostoliiton ja Suomen valtioiden välillä ja pääosin Etelä-Pohjanmaalla perustettu 19. Divisioona aloitti hyökkäyksensä Kiteen kohdalla talvisodassa menetettyjen alueiden takaisin valtaamiseksi.

Paljastettava muistomerkki on jatkosodan aikaisen 19. divisioonan taistelua tukeneiden tykistöjen muistomerkki. Divisioonan tykistöllä oli erittäin keskeinen rooli taisteluiden tukemisessa. Muistomerkki on tarkoitus paljastaa heinäkuun 11. päivänä 2021 klo 12.00 Kiteenlahdessa Mustalammen tienristeyksessä. Samalla alueella on jo 19. Divisioonan ja Jalkaväkirykmentti 58 muistomerkit, jotka on pystytetty taistelujen alkamiskohdalle. Juhlallisuuksiin saapuu eteläpohjalaisia veteraanien jälkipolvia perheineen ja merkittävä kutsuvierasjoukko. Muistomerkin paljastustilaisuus on myös kaikille avoin tilaisuus.

Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen ja Kiteen Rajakillan puheenjohtaja, rajamajuri evp. Timo Päivinen keskustelivat 9.4.2021 tulevana kesänä mahdollisuuksien mukaan paljastettavan sotamuistomerkin juhlallisuuksista ja koko viikonlopun kestävistä sotahistoriallisen viikonlopun tilaisuuksista. Kiteen kaupunki on mukana tukemassa merkittävää sotahistoriallista tapahtumaa.

Tykistön sotamuistomerkistä neuvottelemassa pöydän ääressä kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen ja Kiteen Rajakillan puheenjohtaja Timo Päivinen.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute