Sisältöjulkaisija

angle-left Näyttelykeskuksella avautuu Pohjois-Karjalan rock-historiasta kertova näyttely

Näyttelykeskuksella avautuu Pohjois-Karjalan rock-historiasta kertova näyttely

Näyttelykeskus Kiteellä avautuu lauantaina 24. helmikuuta uusi näyttely: Pohjois-Karjalan sydän; palasia Pohjois-Karjalan rock-historiasta. Kokonaisuus on toteutettu yhdessä muun muassa Joensuun kaupunginteatterin kanssa.

Näyttelyyn saatiin kaupunginteatterin ohella apuja myös Pohjois-Karjalan museosta. Heidän kauttansa näyttelytilaan tuotiin jukeboxi, josta voi kuunnella kattavasti maakunnan omaa musiikkia. Myös Kitee on vahvasti edustettuna, sillä näyttelystä löytyy Monttu-studiolla äänitettyjä levyjä. Viereisessä huoneessa Pontikkapitäjä -näyttely jatkuu aina huhtikuun loppuun asti. Näyttelytilaan on tulossa keväällä myös koululaisvieraille oma eläinaiheinen näyttely.

-Tuli laskettua, että täällä on nyt jo kaiken kaikkiaan yhdeksän eri kohdetta. Kiteen pian entiseltä kaupungintalolta kerättiin Näyttelykeskukseen kenties Suomen suurin standaarinäyttely, kertoo Kiteen kaupungin kulttuuriohjaaja Markus Pulkkinen.

Pohjois-Karjalan sydän; palasia Pohjois-Karjalan rock-historiasta -näyttely on esillä reilut pari kuutautta eli aina vappuun saakka. Tuon jälkeen esille laitetaan pienoisautoja ja autoratoja. Kesällä avautuu Kiteen urheiluhistoriasta kertova näyttely. Kesällä on tulossa myös Kiteellä asuvan ukrainalaisen valokuvaajan näyttely, joka keskittyy tällä hetkellä Venäjän miehittämiin alueisiin ennen sotaa.

Kiteen keskustaan entiseen Liikekulmaan avautui viime kesäkuussa Näyttelykeskus Kitee. Sieltä löytyy nähtäväksi ja koettavaksi useita eri kokonaisuuksia. Näyttelykeskus Kiteen tiloista löytyy muun muassa kuppila, galleria, putiikki, minikino, pienoisrautatie, perinnehuone, taidelainaamo ja paikallisten seinä.

Näyttelykeskus Kitee sijaitsee osoitteessa Kiteentie 5. Avoinna tilat ovat ti-la klo 11-18.

 

Markus Pulkkinen esittelee näyttelystä löytyvää jukeboxia.

 

Näyttelystä löytyy mielenkiintoista katsottavaa.

Kuvassa Näyttelykeskus Kiteen näyttely rock-historiasta. Kuvassa jukeboxi ja Neljän Ruusun kultalevyjä.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute