Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen vesihuoltolaitosten toimintaa kartoitetaan

Kiteen vesihuoltolaitosten toimintaa kartoitetaan

Kiteellä on alkanut vesihuollon toimintavarmuutta parantava hanke. Kiteen kaupungin palkkaaman konsultin tehtävänä on selvittää teknillinen, taloudellinen ja hallinnollinen nykytilanne. Hanke päättyy elokuussa 2025.

Kiteellä on alkanut vesihuollon toimintavarmuutta parantava hanke. Tavoitteena on selvittää toisiko Kesälahden ja Kiteen vesihuoltolaitosten sekä Kereli-Poroniemen vesiosuuskunnan yhdistyminen etuja vesihuollon asiakkaille ja taloushallintoon.

Nykyinen monitoimijainen vesihuolto on haasteellinen. Kiteellä on kaksi kunnallista vesihuoltolaitosta: Kiteen vesihuoltolaitos ja Kesälahden vesihuoltolaitos. Niiden lisäksi alueella toimii yksityinen Kiteen Vesikunta ja neljä pienempää vesiosuuskuntaa. Kiteen Vesikunta huolehtii Kiteen keskustaajaman käyttövedestä, jätevesien puhdistamisesta sekä Puhoksen ja Tolosenmäen taajamien käyttöveden jakelusta ja jätevesien puhdistamisesta.

Vesihuollon toiminnan tulojen tulee kattaa kulut ja investoinnit. Kiteen kaupungin palkkaaman konsultin tehtävänä on selvittää teknillinen, taloudellinen ja hallinnollinen nykytilanne. Sen perusteella tarkastellaan sitten eri vaihtoehtoja pitkäikäisen, toimivan, taloudellisesti kestävän ja turvallisen vesihuollon toteuttamiseen Kesälahden ja Kiteen vesihuoltolaitosten sekä Kereli-Poroniemen vesiosuuskunnan toiminta-alueilla.

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi Kiteen kaupungille vesihuoltovarmuuden parantamiseen 37 200 euroa (rahoitusosuus 75 %). Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 49 600 euroa (alv 0 %). Hanke päättyy elokuussa 2025.

Kuvassa pöydällä oleva vesilasi, jossa on puhdasta vettä.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute