Osoitejärjestelmä

Osoitejärjestelmä

Osoitejärjestelmä

Osoitenumero annetaan kaikille kiinteistöille, joissa sijaitsee rakennuksia.

Uusille rakennuspaikoille osoite annetaan rakennuslupapäätöksessä.

Kiinteistönomistaja/haltija hankkii osoitenumeron ja asentaa sen paikoilleen joko tien varteen, rakennuksen seinään tai muuhun sopivaan tielle näkyvään paikkaan.

Kunta hankkii ja pystyttää osoiteteiden viitat.

Numerokylttejä koskevat seuraavat ohjeet:

  • kyltin vähimmäiskorkeus oltava 200 mm
  • tausta vaalea
  • numerot mustat
  • numeroiden korkeus oltava vähintään 100 mm

Asemakaava-alueilla (Kesälahden kirkonkylä, Kiteen kirkonseutu, Puhos ja Tolosenmäki) osoitenumerointi perustuu tonttijaotukseen.

Haja-asutusalueella numerointi perustuu siihen, kuinka kaukana rakennuksen liittymä on tien alkupisteestä. Numero ilmaistaan satoina metreinä. Kun osoitenumeron jälkeen lisätään kaksi (2) nollaa, saadaan selville metrimäärä tien alkupisteestä rakennuksen liittymään.
Esimerkiksi n:o 50 tarkoittaa 5000 metriä (= 5 km).

Osoitejärjestelmässä parittomat numerot ovat kadun tai tien oikealla puolella ja parilliset kadun tai tien vasemmalla puolella. Entisen Kesälahden kunnan alueella parittomat numerot ovat pääsääntöisesti kadun tai tien vasemmalla puolella ja parilliset kadun tai tien oikealla puolella
.

Jos huomaat kiinteistösi osoitteen olevan virheellinen tai jos et jostain syystä tiedä osoitetta, jos tien nimeä halutaan muuttaa tai osoitejärjestelmään perustetaan kokonaan uusi tie, ota yhteyttä maankäyttöpäällikköön.

**************************

Puuttuuko osoitteesi kartalta tai onko osoitteesi virheellinen? Palautteen tai muutosehdotuksen pääset tekemään Karttapalvelussa.

Palautepalveluun pääset alla olevasta linkistä.

https://kitee.karttatiimi.fi/palaute

Palautepalvelun ohjeeseen pääset tästä linkistä.

 

Navigaattorin kartta-aineiston päivittämisen vastuu ei kuulu kunnalle, vaan se on palvelun tarjoajan vastuulla. Navigaattorin kartta-aineistot eivät päivity automaattisesti, vaan laitteen omistajan tulee itse huolehtia siitä, että hänellä on käytössään palvelun tarjoajan viimeisin kartta-aineiston päivitys. Navigaattorin osoiteaineiston ajantasaisuus taas riippuu toimittajien aineistojen päivitystiheydestä. Jos havaitsette virheitä navigaattorin kartta-aineistossa, olkaa yhteydessä navigaattorin kartta-aineiston toimittajaan.    

PTV-sisältö

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute