Kesätyöt

Kesätyöseteli

Nuorelle

Kiteen kaupunki maksaa 250 € työnantajalle, joka on palkannut kiteeläisen nuoren koulujen loma-aikana 2019 aikana vähintään kahdeksi viikoksi tai 10 työpäiväksi. Tukea maksetaan 375 €, mikäli nuori palkataan vähintään 15 työpäiväksi. Nuoren tulee olla kiteeläinen 15 - 19-vuotias/v. 2004 - 2000 syntynyt. Työnantajan ei tarvitse olla kiteeläinen ja työpaikka voi olla muualla kuin Kiteellä.

Kesätyöseteleitä on jaossa Kiteen asiointipisteellä (os. Kiteentie 25), auki arkisin kello 8.00 - 15.00 ja Kesälahden kirjastolla olevalla asiointipisteellä (os. Pyhäjärventie 3), ma kello 12-18 ja ti, ke ja pe sekä aattoina kello 10 - 15 ja to kello 10-17. Yläkoululla, lukiossa ja ammattioppilaitoksella seteleitä jaetaan opojen/ ryhmänohjaajien sopimalla aikataululla.

Varaa kuvallinen henkilökortti tai ajokortti mukaan!

 

Työantajalle


Palkkauksessa tulee noudattaa vähintään valtakunnallisen "Tutustu työ­elämään ja tienaa" -mallin ehtoja. Kertakaikkinen palkka on vähintään 450 € (lomaraha sisältyy palkkaan) ja työpäivien määrä on 10 työpäivää. Tutustumisjaksolta maksettavan pal­kan perusteella työnantaja maksaa lakisääteiset sivukulut: työeläkevakuutus­maksun (ei alle 17 v.), tapaturmavakuutus-, työttömyysvakuutus- (ei alle 17 v.) ja sosiaaliturvamaksut. Palkasta on myös pidätettävä työeläkevakuutusmaksu (ei alle 17 v.) ja työttömyysvakuutusmaksu (ei alle 17 v.). Työsopimuksessa tulee mainita, että kyse on em. "Tutustu työ­elämään ja tienaa" -mallin mukaisesta työsuhteesta.

Työnantajien tulee huomioida, että joillakin sopimusaloilla "Tutustu työelämään ja tienaa" -mallin mukainen vähimmäispalkka on suurempi kuin 450 €.

15 v. täyttäneen työaika voi olla 6-8h/päivä. Nuoren, joka ei ole täyttänyt 15 vuotta, on työaika enintään 7 h/päivä.

Alle 18-vuotiaista työntekijöistä on säädetty laissa erikseen. Nuorella työn­tekijällä tai hänen huoltajallaan on oikeus pyynnöstä saada selvitys työsuhteen ehdoista.

Työnantaja palauttaa kesätyösetelin liitteineen työsuhteen päätyttyä tai viimeistään 15.1.2020. Kaupungin tuki maksetaan palautuneesta setelistä työnantajalle neljän viikon kuluessa.
Palautusosoite: Kiteen kaupunki, Työllisyyskoordinaattori Arja Mielonen, Kiteentie 25, 82500 Kitee.

 

Nuorelle yrittäjälle


Kesätyösetelin saa myös nuorten yrittäjyyden tukemiseen. Setelin 250 € tuen voivat saada 15-19-vuotiaat kiteeläiset nuoret, jotka työllistävät itsensä yrittäjänä 1.3.-31.8.2019 välisenä aikana ja jotka ovat oikeutettuja kesätyöseteliin.

Kesätyösetelin maksatusta varten ei edellytetä Y-tunnusta, mutta kaupunki suosittelee sen hankkimista sekä yrittäjyyskoulutukseen osallistumista, esimerkiksi 4H-yrittämisen tai Nuori Yrittäjyys -ohjelman kautta.

Yrittäjän tulee täyttää lakisääteiset velvollisuudet ja huolehtia verojen maksamisesta. Y-tunnuksella toimivilta edellytetään elinkeinotoiminnan veroilmoituksen täyttämistä. Ilman Y-tunnusta toimivat nuoret ilmoittavat kalenterivuoden aikana kertyneet tulot ja menot henkilökohtaiseen veroilmoitukseensa.

Nuoren yrittäjän tulee toimittaa 30.9.2019 mennessä Kiteen kaupungin työllisyyspalveluihin täytetty kesätyöseteli ja sen liitteenä koonti laskutetuista tahoista, esimerkiksi kopiot kuiteista. Yrittäjän tulee laskuttaa vähintään kahta erillistä tahoa. Koonnissa on eriteltävä laskutetut tahot. Kaupungin tuki, 250 euroa, maksetaan palautuneesta setelistä neljän viikon kuluessa.

Nuoren yrittäjän linkkivinkit oikealla.


Kesäsetelien palautusosoite:
Kiteen kaupunki, työllisyyskoordinaattori, Kiteentie 25, 82500 Kitee tai sähköisesti www.miunpalvelut.fi

PTV-sisältö

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

   YHTEYSTIEDOT

Sisältöjulkaisija

Arja Mielonen

työllisyyskoordinaattori
040 105 1018
arja.mielonen@kitee.fi
Kiteentie 25, 82500 Kitee

PTV-sisältö

Kesätyöt sähköisen asioinnin linkkilista

Sivu arviointi ja palaute