Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntien rooli varautumisessa korostuu - rajakunnat koolla keskustelutapaamisissa

Kuntien rooli varautumisessa korostuu - rajakunnat koolla keskustelutapaamisissa

Rajakuntahanke järjesti kuntapäättäjille kolme samansisältöistä tilaisuutta. Kiteen kaupungin edustajat olivat mukana torstaina Parikkalassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Rajakuntien johtoa on ollut koolla kesäkuun ensimmäisellä viikolla keskustelutilaisuuksissa, joissa on pohdittu kunnan entisestään korostuvaa roolia varautumiseen ja kriisinkestävyyteen liittyen. Rajatilanne ja Venäjän toimet vaikuttavat rajakuntien toimintaan.

-On tärkeää, että rajakunnissa tehdään laajaa varautumisen yhteistyötä niin viranomaisten kuin kuntalaistenkin kesken, sanoo kuntatilaisuuksissa puhunut Kuntaliiton kuntien varautumisesta vastaava kehittämispäällikkö Ari Korhonen.

Yhteistyöstä ja vastuukysymyksistä tärkeää sopia yhdessä

Rajakuntahanke järjesti kuntapäättäjille kolme samansisältöistä tilaisuutta Kuusamossa, Lieksassa ja Parikkalassa. Kiteen kaupungin edustajat olivat mukana Parikkalassa torstaina 6.kesäkuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Kiteen lisäksi tilaisuudessa olivat mukana Tohmajärvi, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti.

Kuntaliiton Ari Korhosen viesti kuntapäättäjille on, että yhteistyöstä ja vastuukysymyksistä on tärkeää sopia ja samalla suunnitella ennakkoon toimintaa erilaisten tilanteiden varalle. Kuntaliitto tukee ja kannustaa kuntia varautumisen kehittämisessä ja yhteistyössä eri viranomaisten suuntaan

-Rajakuntien aktiivisuus varautumiskysymyksissä on erittäin ilahduttavaa - kunnissa halutaan lisätä osaamista ja yhteistyötä, kiittää Korhonen Kuntaliitosta.

-Kuten Ari Korhonen toteaa, on saumaton ja riittävä yhteistyö tässä tilanteessa välttämätöntä. Erityisesti täällä Pohjois-Karjalassa yhteistyö viranomaistahojen välillä toimii hyvin ja keskeiset tahot järjestävät tilannepäivityksiä kiitettävän tiheästi, toteaa kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.

Myös Suojelupoliisi osallistui kuntatilaisuuksiin. Suojelupoliisin mukaan Suomi joutuu opettelemaan elämistä uudenlaisessa tilanteessa, jossa heikot suhteet Venäjän kanssa ovat normaalitilanne. Venäjä kohdistaa Suomeen vakoilua ja laaja-alaista vaikuttamista. Suojelupoliisi nosti esiin erityisesti kybermaailmaan sekä kriittiseen infrastruktuuriin liittyvät kohonneet uhat. Venäjän päähuomio on lähitulevaisuudessa kuitenkin muualla kuin Suomessa, Suojelupoliisista sanotaan.

Kuva: Rajavartiolaitos.

Kuvassa rajavyöhyke. Kuvattu kesällä ja siinä näkyy rajatolppia ja metsää.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute