Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen Iltalento -tapahtuma järjestetään jo 10.kerran

Kiteen Iltalento -tapahtuma järjestetään jo 10.kerran

Tapahtuma järjestetään perjantaina 8.syyskuuta klo 15-20 Kiteen torilla. Tapahtuma näkyy myös eri puolilla kaupunkikeskustan alueella ja kauppaliikkeissä mm. jatketuin aukioloajoin.

Tämän vuoden teemana on ”Meillä osataan”. Ja meillähän täällä ja lähiseudulla osataan todella monenlaisia asioita! Tästä osoituksena on iso näytteilleasettajien ja myyjien määrä torialueella. Tämän hetken tilanteen mukaan torille on tulossa jo 37 näytteilleasettajaa, mikä on merkittävästi aiempia vuosia enemmän!

-Kuinka moni meistä muuten onkaan tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea täällä meilläpäin osataan? Täällä osataan tehdä veneitä, luonnonkosmetiikkaa, steelpaneja, musiikkia, kenkiä, jäätelöä, monenlaisia elintarvikkeita, biokaasua, puutöitä, korjausrakentamista, puunkorjuuta, taidetta, rakennekynsiä, seinäprinttauksia, valjaita eli listasta tulee aika pitkä. Eikä tässä vielä edes lähimainkaan kaikki, sanoo yrittäjä ja suutari Aira Tolvanen.

Iltalento on syksyinen ja vuosittainen Kiteen Yrittäjät ry:n järjestämä tapahtuma. Tänä vuonna suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa ovat lisäksi vahvasti mukana Kiteen Kaupunki, KiKaTuS ry (= Kiteen Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistys ry) ja Taste Saimaa. Yhteistyöllä olemme saaneet tapahtumaan uutta ilmettä ja tapahtuma on itseasiassa lähes kokonaan uudistunut.

 -Tämä on tosi hyvä, että voidaan suunnitella ja tehdä asioita yhdessä isommalla porukalla. Ideat lentävät ja syntyy uutta. Tapahtumaan odotamme tänä vuonna 1500 kävijää, toteaa KiKaTuS ry:n puheenjohtaja Marjut Muukkonen.   

Tarjontaa on luvassa koko perheelle

 

Tapahtumassa on tekemistä, nähtävää ja kuultavaa koko perheelle.  Fanni- tunnetaitopuisto Kiteen keskustassa on avoinna lapsille koko illan. Perinteinen pöllörata toteutetaan kaupunkikeskustan alueella pöllörasteja bongaten. Tämä rastien bongaus on suunnattu vähän isommille lapsille ja miksei aikuisillekin. Näyttelykeskus Kitee, Nightwish-näyttely sekä Kästekosen aitta ovat avoinna tapahtuma-aikaan. Torilla voit nähdä esimerkiksi miten steelpanit tehdään tynnyreistä musiikin instrumenteiksi ja miten kengät tehdään käsin. Puun sorvaustakin on luvassa työnäytöksen muodossa.

Musiikista huolehtivat paikalliset yhtyeet Kuun Kulettamat ja Sweet Panic steelpaneineen. Mahdollisesti saamme kuulla myös paikallisia nuorisobändejä. Urheilullisempaa puolta edustaa sumopaini jättipuvuissa ja juoksubenji sekä ammunta laserasein (säävaraus sumolle ja juoksubenjille). Torilla on näytillä puutavara-ajoneuvoyhdistelmä sekä Moto- puunkorjuukone, joita harvoin pääsee näkemään ihan läheltä. KUHA-veneeseen pääsee myös tutustumaan paikan päällä. Illan päätteeksi julkistetaan Vuoden Pöllö- arvonimen saajat.

 

Iltalento tänä vuonna myös tapahtumapilottikohde

 

Kymmenettä kertaa järjestettävä Kiteen Iltalento-tapahtuma on tänä syksynä myös Saimaa European Region of Gastronomy-hankkeen ja Taste Saimaan tapahtumapilottikohde.

-Haluamme pilotoinnin osana koota tapahtumassa yhteen mahdollisimman laajan joukon alueemme ruoka-, kulttuuri- ja matkailualan yrityksiä ja toimijoita, jotka voivat myydä ja esitellä sekä maistattaa tapahtumassa tuotteitaan, kertoo hankejohtaja Sari Kaasinen

Yrittäjä Maija Timonen on jo kymmenen vuoden ajan ollut omalla työpanoksellaan ideoimassa ja toteuttamassa Iltalento-tapahtumaa ja on myös Taste Saimaa- projektissa aktiivisesti mukana.

Uutta toritapahtumassa on livestriimi isolla näytöllä, jolta voi seurata tapahtumia torilla KaitaFilmin Hannu Putkurin kuvaamana sekä katsella myös ennakkoon videoituja työnäytöksiä. Näytölle ovat yritykset ja yhdistykset voineet ostaa myös mainostilaa. Tapahtuman torilla juontaa Hermanni Nieminen. Tori aukeaa klo 15 ja ohjelma alkaa klo 16.

 -Tänne kannattaa tulla, koska tänne voi tulla viihtymään, näkemään monenmoista osaamista ja tietenkin tapaamaan tuttuja, toteavat yhteistuumin Kiteen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Reima Luukkainen ja Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.

 

Kevennyksenä tänne: Netin ihmemaasta löytyi seuraava kuvaus Iltalennosta (lähde tuntematon)

”Iltalennolla kannattaa myös olla passissa. Iltalento kestää alkuillasta hämärään asti. Iltalennolla linnut ovat usein aktiivisia myös aivan alkuillasta, joten passiin kannattaa mennä ajoissa.” Iltalentohan on alun perin metsästykseen liitettävä termi.

Ja Iltalennon jatkot jatkuvat vapaamuotoisesti Ravintola Karhussa, joka aukeaa poikkeuksellisesti jo klo 20 sekä Sutkin Krouvissa, vaikkapa terassilla.

Iltalento järjestetään jälleen 8. syyskuuta Kiteellä.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute