Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen alkuvuoden talous kehittynyt odotettua paremmin

Kiteen alkuvuoden talous kehittynyt odotettua paremmin

Kiteen kaupunginhallituksen maanantaisessa (24.4.) kokouksessa käsiteltiin kaupungin tämän hetkistä taloutta, tehtiin päätöksiä henkilökunnan työterveyteen liittyen, ja päätettiin aloittaa yhteistyö Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n kanssa.

Huhtikuun viimeisessä Kiteen kaupunginhallituksen kokouksessa käytiin läpi alkuvuoden kaupungin talouden toteumaa. Tammi- ja helmikuun toteuman perusteella verotuloja on kertynyt reilut 5,4 miljoonaa euroa ja valtionosuuksia reilut 2,4 miljoonaa euroa.

-Verotulot ylittävät merkittävästi ennusteen, mutta osittain hyvä verokertymä johtuu verotukseen liittyvästä rytmihäiriöstä. Tärkeämpää tässä vaiheessa vuotta, ja myös tulevaisuuden kannalta, on tarkastella toimintakulujen kehittymistä. Toimintakulut ovat alkuvuonna kehittyneet talousarvioennusteen mukaisesti. Hyvällä taloudenpidolla valmistaudutaan vuosien 2024 ja 2025 tiukkenevaan taloustilanteeseen, kommentoi kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.

Henkilöstön työterveyshuollon kilpailutus on nyt loppusuoralla

Kiteen kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin valtuuttaa Pohjois-Karjalan hankintatoimi tekemään hankintapäätös työterveyshuollon palveluiden tuottamisesta Kiteen kaupungin henkilöstölle. Henkilöstön määräksi kilpailutukseen arvioitiin 320 henkilöä. Sopimuskausi alkaa tämän vuoden syyskuussa, ja kestää kolme vuotta. Optiona on lisäksi yksi vuosi. Tarjouspyyntöön tutustuneita tahoja oli kaiken kaikkiaan yhdeksän. On ensiarvoisen tärkeää, että työterveyshuollon palvelut saadaan nyt kuntoon.

Maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin myös, että Kiteen kaupunki syventää yhteistyötä Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n kanssa.

-Aiempi vuosittainen sopimus oli arvoltaan 3 500 €/vuosi ja nyt solmittava uusi yhteistyösopimus on arvoltaan 9 729 €/vuosi, ja kestoltaan kolme vuotta. Vahvistamme sopimuksella ylimaakunnallista yhteistyötä ja mahdollistamme alueen yrittäjille entistä paremmat edellytykset kansallisen ja kansainvälisen matkailuliiketoiminan kehittämiselle. Tuleva sopimus tulee lisäämään Kiteen ja kiteeläisten yritysten näkyvyyttä Savonlinnan Matkailu Oy:n markkinoinnissa ja mahdollistamaan yritysten osallistumisen haettavana oleviin hankkeisiin. Hankkeet kohdistuvat muun muassa luontomatkailun ja ruokamatkailun kehittämiseen. Yhteistyön syväntäminen on luontaista jatkumoa olemassa olevalle yhteistyölle eikä sulje pois maakunnallisia yhteistyön muotoja, toteaa kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.  

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute